Rezervele de gaze mai ajung 15 ani, dar ar putea creşte după explorările din Marea Neagră

Postat la 27 octombrie 2011 5 afişări

Rezervele sigure de gaze naturale ale României, estimate să acopere consumul în următorii 15 ani, ar putea creşte după ce companiile care deţin concesiuni de explorare vor începe lucrările în Marea Neagră, potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Pătruţi.

"Vom rămâne dependenţi de importul de petrol în viitor, avantajul este că pentru petrol este o piaţa mondială şi avem surse diverse de aprovizionare. În privinţa gazelor naturale, depedenţa de import este mai redusă, dar şi aici producţia este în scădere. Perspectivele imediate în privinţa gazelor naturale sunt mai încurajatoare decât la petrol, existând posibilitatea de noi descoperiri în zone adânci şi în Marea Neagră", a declarat joi Pătruţi, prezent la un seminar pe tema energiei. Potrivit acestuia, un rol important pentru asigurarea aprovizionării cu gaze a României va fi crearea unei pieţe unice la nivel mondial, la fel ca în cazul petrolului. Totodată, Pătruţi consideră că rezervele de gaze ale României vor creşte prin viitoarele descoperiri de gaze neconvenţionale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
rezerve,
gaze,
marea neagra
/actualitate/rezervele-de-gaze-mai-ajung-15-ani-dar-ar-putea-creste-dupa-explorarile-din-marea-neagra-8908703
8908703
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.