Revolta unui medic din linia întâi care de 16 luni tratează doar pacienţi COVID: ”În eventualitatea valului patru, nu vă mai bazaţi pe aceiaşi «măgari»”

Postat la 12 august 2021 613 afişări

Revolta unui medic din linia întâi care de 16 luni tratează doar pacienţi COVID: ”În eventualitatea valului patru, nu vă mai bazaţi pe aceiaşi «măgari»”

Laura Zarafin, medic primar la secţia ATI Chirurgie a Spitalului Colentina, spune pentru Gândul că secţia în care lucrează este în continuare dedicată exclusiv pacienţilor infectaţi cu Covid-19 şi le transmite autorităţilor că medicii care tratează aceşti bolnavi sunt epuizaţi, iar personalul de pe zona roşie trebuie schimbat.

Mai mult, aceasta spune că România a ajuns să fie singura ţară care împarte spitalele în COVID şi non-COVID şi vorbeşte inclusiv despre presiunile pe care unele cadre medicale le fac asupra personalului medical din ATI.

Pe 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat primul spital-suport COVID şi a funcţionat la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă. Potrivit medicului, decizia a venit ca urmare a faptului că unitatea medicală figurează ca spital de linia întâi în caz de dezastre, conform unui plan făcut la sfârşitul anilor ’90.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
pacienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.