Revista presei economice din Romania

Postat la 30 noiembrie 2010 14 afişări

Deputatii discuta ideea unui fond de solidaritate bugetara cu bani de la banci; investitiile publice in energia verde ar putea scumpi factura totala cu 30% in urmatorul deceniu; Codul Muncii se schimba in favoarea patronatelor.

Coalitia ia in discutie o solutie pentru a baga bani in Sanatate: un fond de solidaritate aplicat bancilor, ca in Germania, si care sa aiba ca unica destinatie Fondul de asigurari de sanatate, releva Gandul. La finele lui 2010, pe o piata imobiliara apatica se contureaza noi tendinte: calculele portalurilor imobiliare certifica faptul ca o rata lunara la banca este o alegere mai avantajoasa decat optiunea de a fi chirias in aceeasi locuinta.

Bugetul estimat de aplicare a schemei de sprijin a energiei verzi in perioada 2010-2020 este de circa 10,5 miliarde de euro, suma care va fi suportata de toti consumatorii, astfel incat facturile la energie ar putea fi in 2017 cu circa 30% mai mari, avertizeaza Evenimentul Zilei. Listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti a fost programata pentru 25 ianuarie 2011, au anuntat oficialii Franklin Templeton, administratorul Fondului.

Cele mai optimiste previziuni arata ca traseul romanesc al Coridorului IV European va fi gata abia in anul 2020, in conditiile in care doar constructia si proiectarile celor 856 de kilometri de autostrada vor costa peste 8,5 miliarde de euro, fara a mai socoti exproprierile, arata Adevarul. Imprumuturile sectorului public au depasit in septembrie 36% din PIB, adica nivelul estimat pentru tot anul 2010, iar datoria totala a statului aproape s-a dublat din 2007 pana acum.

Codul Muncii se schimba in favoarea patronului, scrie Romania Libera: extinderea perioadei de proba si scurtarea perioadei de concediu neintrerupt sunt doar cateva dintre noile reguli de pe piata muncii prevazute in proiectul de modificare a Codului Muncii. Conducerea Companiei de Autostrazi nu are solutii pentru autostrada Pitesti-Sibiu, dar doreste prelungirea autostrazii Bucuresti-Constanta pana la granita cu Bulgaria, de unde vecinii din sud sa o continue la Varna.

Actiunile Unirea Shopping Center au crescut ieri cu 16% pe piata RASDAQ, pe fondul unor tranzactii mai ridicate decat in mod obisnuit, care au urcat valoarea de piata a companiei la 54 mil. euro, cu 7,6 mil. euro peste capitalizarea de vineri, remarca Ziarul Financiar. Automobile Dacia a redus productia modelului Sandero cu aproape 60% in luna octombrie, pana la un nivel de circa 7.400 de masini, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7763737
7763737
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.