Revista presei economice din Romania

Postat la 23 noiembrie 2010 11 afişări

Statul pregateste prime pentru cei care isi cumpara masini electrice; cresterea cu 25% a impozitelor pe masinile de marfa inseamna scumpiri ale produselor; in total 400.000 de romani au ales serviciile medicale private.

Industria financiara locala, ajutata cu 650 de milioane de euro de patronii straini: in primele noua luni, bancile-mama au majorat capitalul social al sucursalelor din Romania cu peste 440 de milioane de euro, in crestere cu 60% fata de anul trecut, socoteste Gandul. Din ianuarie si pana in octombrie s-au cumparat aproape 99.000 de autoturisme, cu 22% mai putine comparativ cu aceeasi perioada din anul trecut, tot Dacia ramanand cea mai vanduta marca.

In Romania, cei trei mari operatori de telefonie mobila ar putea vinde la acelasi pret iPhone 4, noul gadget al Apple, asa cum se intampla deja in Franta, Grecia si Marea Britanie, insa in toate variantele, pretul va fi mai mic decat la magazinele online independente, scrie Evenimentul Zilei. Statul pregateste prime pentru cei care isi cumpara o masina electrica, deducerea cheltuielilor din impozitul pe profit si un ajutor financiar pentru cei care construiesc "benzinarii" pentru masinile ecologice.

Cresterea cu 25% a impozitelor pe masinile de marfa, despre care scrie Adevarul, se va reflecta direct in preturile finale ale produselor transportate: impozitul pe camioane va creste la cele care transporta marfuri doar pe rute interne, ceea ce va mari si mai mult impactul asupra preturilor de consum. Comisia de munca din Camera Deputatilor a decis, la reexaminarea Legii pensiilor, ca varsta standard de pensionare sa fie de 60 de ani pentru femei si de 64 de ani pentru barbati.

Considerata cea mai mare operatiune de sistematizare urbana din ultimii 20 de ani, drumul de legatura dintre zona Piata Victoriei si Calea Rahovei, modernizat si extins la trei benzi pe sens, va fi gata la sfarsitul anului 2012, preconizeaza Romania Libera, care mentioneaza si ca mai multe cladiri aflate pe lista monumentelor istorice urmeaza sa fie demolate. Delta Dunarii este mai ocupata in prag de iarna decat vara, vremea frumoasa permitand o ocupare de peste 40% a pensiunilor din zona.

Pornita de la zero in urma cu zece ani, piata serviciilor medicale private - adica incasarile clinicilor si spitalelor private - se ridica anual la 400 milioane de euro, adica circa 10% din cheltuielile totale de circa 4 miliarde de euro ale sistemului public de sanatate din Romania, a contabilizat Ziarul Financiar. Astazi este ultima zi cand detinatorii de drepturi de preferinta pot subscrie actiuni pentru a participa la majorarea de capital de la Banca Transilvania.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7740519
7740519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.