Revista presei economice din Romania

Postat la 15 noiembrie 2010 10 afişări

Vinovatii pentru amenda de peste 41 de milioane de euro aplicata Romaniei de UE sunt greu de gasit; Varujan Pambuccian acuza statul ca a salvat leul prin taierea salariilor; Ministerul Justitiei pregateste simplificarea procedurii de inregistrare a firmelor.

Companiile straine au taiat din cheltuielile de cazare ale expatilor in Romania, astfel incat acestia au la dispozitie lunar cel mult 1.600 de euro pentru apartamentele cu 2-3 camere, cu 10-15% mai putin fata de anul trecut, informeaza Gandul. "Am salvat leul prin taierea salariilor", sustine deputatul Varujan Pambuccian, convins ca anul trecut "am plecat pe o cale gresita cand am ales, intre o abordare economica si una monetarista, una monetarista".

Daca nici salariile bugetarilor si nici cele din sectorul privat nu vor creste la anul, atunci sansele de a creste consumul sunt foarte mici sau chiar zero, afirma Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, citat de Evenimentul Zilei. Inregistrarea firmelor va fi simplificata, iar costurile de publicitate vor fi reduse, potrivit unui proiect de lege initiat de Ministerul Justitiei care prevede ca procedura de inregistrare sa fie unitara pentru toate categoriile de persoane fizice si juridice.

Adevarul cauta sa afle cine sunt vinovatii pentru amenda de peste 41 de milioane de euro aplicata Romaniei de UE pentru folosirea incorecta a fondurilor europene pentru agricultura, insa autoritatile dau din colt in colt si spun ca vina e ori a predecesorilor, ori a sistemului. Pentru ca fotbalul este atat de popular in Romania, amenajarea unui teren sintetic a devenit in numai cativa ani o afacere extrem de profitabila.

Frunza de la brandul turistic al Romaniei este un succes, sustine ministrul Elena Udrea, care se declara nemultumita, potrivit Romaniei Libere, de "barajul mediatic" care o impiedica sa arate cate lucruri bune se fac in Ministerul Turismului. Energia eoliana este bazata pe o tehnologie care nu a atins inca maturitatea si care, din acest motiv, nu poate supravietui decat din subventii de stat, declara omul de afaceri Dinu Patriciu.

Copiii sunt noua tinta a instructorilor de schi si a proprietarilor de pensiuni montane, care organizeaza iarna aceasta tabere de schi la tarife incepand de la 318 euro pe saptamana, anunta Ziarul Financiar. Fondul Proprietatea a ajuns sa fie "listat" pe internet, la Viena sau Frankfurt, numai la Bursa nu, creand o oportunitate de castig pentru entitati fara nicio legatura cu procesul de despagubire a fostilor proprietari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7715208
7715208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.