Revista presei economice din Romania

Postat la 03 noiembrie 2010 12 afişări

Intel va angaja in Romania cateva sute de programatori; 60.000-80.000 euro ajung pentru a cumpara o locuinta buna in cartierele bucurestene; ce variante are statul pentru a creste salariile in 2011.

Singurele metode prin care statul poate creste salariile bugetarilor in 2011 sunt disponibilizarile, renuntarea la al 13-lea salariu si la primele de vacanta spre a le include in salariu sau posibila reducere a CAS, calculeaza Gandul. Exemplul Bulgariei, care a unificat recent toate institutiile de management din domeniul finantarii din fonduri UE, reanima discutia si in Romania, unde Guvernul promite ca va reforma domeniul.

Pretul apartamentelor isi continua declinul, consemneaza Evenimentul Zilei: valoarea unui metru patrat util a ajuns, in octombrie, la cel mai mic nivel din ultimii doi ani si jumatate, adica la o medie nationala de 1.070 de euro, mai putin cu 3,1% fata de luna septembrie. Statul s-a imprumutat si el in monede exotice, acumuland datorii de peste 66 miliarde de yeni, 48,4 miliarde de woni, 66,5 milioane de franci elvetieni si 261,4 milioane de dolari canadieni.

Adevarul prezinta un clasament al joburilor mereu vacante, pe care nu le ocupa nici somerii, primele fiind cele din confectii, intrucat sunt temporare si retribuite cu doar 600 de lei brut, urmate de o serie de munci necalificate retribuite la fel de prost. In 2011, bugetul Camerei Deputatilor va creste cu 28% fata de 2010, cel al Senatului cu 30%, prevazand inclusiv o crestere cu 14% a salariilor pe cap de senator.

Un buget de 60.000-80.000 euro este suficient pentru a cumpara o locuinta buna in cartierele din Bucuresti, in aceasta perioada, spun specialistii imobiliari citati de Romania Libera, iar odata cu iesirea din oras, oferta de locuinte ieftine creste. Cea mai veche cale ferata din tara si una dintre cele mai frumoase din Europa, Oravita-Anina, a fost readusa la viata de zecile de turisti adusi aici de zvonul ca restructurarea CFR va inchide linia.

Cel mai mare producator de microprocesoare din lume, Intel, va deschide saptamana viitoare la Bucuresti un centru de dezvoltare de software, primul din Europa care va fi dezvoltat de la zero si unde vor fi angajati cateva sute de programatori, informeaza Ziarul Financiar. Magazinele Real de pe piata romaneasca trag in jos vanzarile grupului Metro, conform rezultatelor din cel de-al treilea trimestru.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7688080
7688080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.