Revista presei economice din Romania

Postat la 01 noiembrie 2010 47 afişări

Romania incepe sa atraga investitii si in domeniul producerii de electricitate din surse solare; Kenneth J. Arrow, laureat al Premiului Nobel pentru economie, evalueaza sansele Romaniei de a-si depasi problemele; cea mai veche autostrada din Romania, Bucuresti-Pitesti, o poveste cu santuri si cratere.

"In sport ne-am invatat sa intindem mana la stat. Pe americani statul nu-i ajuta. Noi ar trebui sa regandim sistemul, sa incurajam prin lege sponsorii sa vina spre sport", declara intr-un interviu pentru GandulOctavian Belu, coordonatorul lotului olimpic de gimnastica. ANAF va modifica criteriile de clasificare a companiilor mari si mijlocii, acestea urmand sa fie ierarhizate dupa obligatiile bugetare datorate, cheltuielile de personal si veniturile din exploatare, si nu potrivit cifrei de afaceri.

Vechile fabrici si hale industriale ar putea fi transformate, cu bani europeni, in garsoniere pentru tineri, daca noua lege a locuintei va fi adoptata, anunta Evenimentul Zilei; la fel si casele vechi din administrarea primariilor, care ar urma sa fie compartimentate in locuinte sociale, de dimensiuni mai mici, astfel incat viitorii chiriasi sa si le poata permite. Delegatia Fondului Monetar International a acceptat, de principiu, in proiectul scrisorii de intentie, o relaxare a impozitarii muncii in 2011.

Romania incepe sa atraga investitii si in domeniul producerii de electricitate din surse solare, dupa boomul din sectorul eolian, iar primele proiecte incep sa se contureze in vestul tarii, scrie Adevarul. Estimarile agentiilor de turism pentru vacanta de revelion sunt comparabile cu anii trecuti, cand clientii au ales sa plateasca mai putin pentru un sejur mai scurt, dar sa nu renunte la vacanta, iar cei mai multi aleg sa-si petreaca sarbatorile de iarna in tara si doar 30% opteaza pentru strainatate.

Romania Libera publica un interviu cu Interviu cu un laureat Nobel cu origini romanesti: americanul Kenneth J. Arrow, laureat al Premiului Nobel pentru economie, vorbeste despre modul in care va iesi lumea din criza economica si care sunt sansele Romaniei de a-si depasi problemele actuale. Cum a facut rost Teodosie de un milion de euro: datoriile Arhiepiscopiei Constanta la stat au fost platite din cheta si imprumut bancar, pentru a scapa de sub sechestrul Fiscului.

"Studiu de caz: Cea mai veche autostrada din Romania, Bucuresti-Pitesti, o poveste cu santuri si cratere", titreaza Ziarul Financiar, mentionand de circa doua luni traficul este restrictionat la kilometrul 28 al autostrazii, pe tronsonul reabilitat de PA&CO, Euroconstruct si Search Corporation. Compania americana Plexus, care produce echipamente industriale si tehnologice, va investi o suma cuprinsa intre 25 si 30 de milioane de dolari pentru a construi o fabrica la Oradea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7647134
7647134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.