Revista presei economice din Romania

Postat la 28 septembrie 2010 13 afişări

Dinu Patriciu "investeste din greu in media"; statul planuieste o noua bariera birocratica pentru firme; evaziunea fiscala din Delta a ajuns la 90%; companiile romanesti domina topul celor mai mari 100 de firme din Europa de Sud-Est la venituri, dar si la pierderi.

Intreprinzatorii care vor sa-si faca o firma ar putea fi obligati sa treaca pe la Camera de Comert inainte sa ajunga cererea lor sa fie inregistrata la Registrul Comertului, ca si companiile care trebuie sa notifice modificari precum majorarea de capital, conform unui proiect de lege facut cunoscut de Evenimentul Zilei. Agricultorii romani fac lobby la ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, sustinand cultivarea plantelor modificate genetic.

Lectia miliardarilor din Top 500 Forbes Romania: banii nu se mai fac in tara, remarca Gandul - Dinu Patriciu, Frank Timis si Veronica Gusa de Dragan sunt printre putinii miliardari care si-au sporit considerabil averea pe timp de criza, motivul principal fiind ca au ales sa investeasca masiv peste granita. Bancherii nu renunta sa conteste ordonanta privind creditele populatiei si sunt hotarati sa ajunga pana la presedintele Traian Basescu pentru a avea castig de cauza.

Dinu Patriciu declara intr-un interviu pentru Adevarul ca in ultimii 2 ani a investit peste 500 de milioane de euro in Romania si ca domeniul cel mai profitabil in care merita investit acum este media, "investesc din greu, pentru ca am credinta ca politicienilor le va veni mintea la cap si vom iesi din criza". "Unde gasim locuinte ieftine" se intreaba acelasi ziar, oferind exemple din cateva orase, inclusiv Bucuresti, unde pretul garsonierelor la periferie pleaca de la 20.000 de euro.

Romania Libera socoteste cat pierde statul din cauza evaziunii din Delta: potrivit unor estimari oficiale, din cei aproximativ 150.000 de turisti care intra anual in Delta Dunarii, doar 10 la suta ar beneficia de servicii fiscalizate, solutia fiind, conform comisarului-sef al Garzii Financiare Tulcea, instituirea impozitului forfetar pentru prestatiile turistice practicat de locuitorii Deltei. Rosia Montana Gold Corporation a ajuns la al cincilea litigiu castigat in justitia romana in acest an.

Statul a reusit sa franeze deficitul bugetar in august cu pretul arieratelor, scrie Ziarul Financiar: deficitul a urcat in august cu numai un miliard de lei, la circa 4,1% din PIB, fiindca plata arieratelor nu s-a facut in august, ci preponderent in septembrie. Companiile romanesti domina topul celor mai mari 100 de firme din Europa de Sud-Est la venituri, dar si la pierderi, cu sase companii in top zece, potrivit unui studiu SeeNews / AT Kearney / Euromonitor International.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7427875
7427875
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.