Revista presei economice din Romania

Postat la 27 septembrie 2010 11 afişări

Razboi in Guvern pe tema culturilor modificate genetic; seful OMV dezminte ca ar fi dispus sa vanda Petrom; fraudele din zona leasingului ar putea ajunge la 100 mil. euro; Romania, tara patronatelor fara patroni.

Romania ar putea intra, in aceasta toamna, in randul statelor europene care promoveaza agricultura ecologica, scrie Evenimentul Zilei; ministrul mediului, Laszlo Borbely, a semnat o nota prin care interzice culturile modificate genetic, insa ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, se opune vehement initiativei. Bucurestenii vaneaza apartamente vechi de la munte: in Valea Prahovei, preturile pornesc de la 40.000 de euro pentru doua camere.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general executiv al OMV, exclude orice intentie de a renunta la Petrom, chiar daca in piata de profil se vorbeste despre planul unor companii rusesti de a face o oferta. Topul celor mai bine platiti interpreti romani: claparul trupei Voltaj, Bobby Stoica, Fuego si Ninel de la Braila se numara printre interpretii cu cele mai mari incasari conexe dreptului de autor.

Odata cu deschiderea conductei de gaz Arad-Szeged la inceputul acestei luni, Romania isi va putea asigura o parte din importurile de gaz prin bursa specializata de la Viena, care are printre actionari firma OMV, anunta Romania Libera. Numarul si valoarea fraudelor din zona leasingului au crescut semnificativ: specialistii estimeaza ca valoarea totala a fraudelor s-a dublat fata de 2009 si ar putea atinge o suta de milioane de euro.

Avem inflatie de patronate fara patroni, conform Ziarului Financiar: 12 patronate, dintre care jumatate nu sunt in stare sa listeze macar cinci firme inscrise in organizatia lor, se calca pe picioare pentru a reprezenta businessul autohton, ca nicaieri in Europa. Vor ajunge vreodata executivii romani sa castige un milion de euro pe an? Specialistii in HR spun ca nu, din moment ce o multinationala care are un CEO la New York nu-i va considera pe executivii romani altceva decat business unit manageri.

Umilit de leafa de cercetator, un tanar a inceput o mica afacere cu comert de conserve, apoi s-a apucat de chibrituri personalizate acasa, in sufragerie; astazi are fabrica lui, clienti de lux si castiguri frumoase, relateaza Gandul o alta poveste din seria "Fabrica de idei". Operatorii din turism se plang de numarul mic de clienti, in timp ce raspunsul Ministerului Turismului e ca operatorii sunt de fapt mincinosi si evazionisti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7424182
7424182
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.