Revista presei economice din Romania

Postat la 23 septembrie 2010 16 afişări

Moda "pop-up store" (magazine temporare) incepe si la Bucuresti; de ce a parasit CEZ proiectul centralei de la Cernavoda; urmeaza o noua criza, "in mai putin de cinci ani"; Guvernul a pus ochii pe resursele Fondului Proprietatea pentru a face rost de bani la buget.

Despre ofertele de refinantare ale bancilor scrie Evenimentul Zilei, notand ca ofertele sunt ceva mai bune decat cele de acum cativa ani, iar unii dintre creditori mai scot in prima linie imprumuturi cu dobanda fixa. Urmatoarea criza va avea loc in mai putin de 5 ani si va fi mai grava decat cea de acum si ar putea fi determinata de adancirea datoriilor guvernamentale, e de parere directorul general al Coface Romania, Cristian Ionescu.

In cautare de chiriasi, proprietarii de spatii comerciale de pe arterele cu mare vad (Calea Victoriei) inchiriaza magazinele pe o perioada de o zi pana la o luna ("pop-up store"), constata Adevarul, amintind ca primul magazin temporar a fost deschis la inceputul lunii septembrie. Loganul si Dusterul au fost rebotezate de Renault pentru a relansa modelele rusilor de la Lada, prin transferarea din modelele fabricate la uzina din Mioveni.

De ce prelungesc bancile termenul pentru innoirea contractelor de credit: Romania Libera scrie ca unele banci au prelungit termenul cu o luna, insa ANPC sustine ca aceasta masura este cel putin inutila si sugereaza ca bancile ar putea incerca sa eludeze legea. Cat a costat imbranceala sindicala de la Guvern: 120.000 euro, cifra care ia in calcul costul celor circa 200 de autobuze cu care au sosit manifestantii la Bucuresti.

Ministerul Finantelor lucreaza intens la eliminarea impozitului minim si schimbarea acestuia cu impozitul forfetar; anuntul a fost facut de premierul Emil Boc, aflat in vizita oficiala in SUA, informeaza Gandul. Pentru a avea o batranete lipsita de griji, cel putin in ceea ce priveste nivelul pensiei, romanii ar trebui sa puna deoparte anual 3.700 de euro, adica circa 308 euro pe luna, conform unui studiu Aviva/Deloitte.

Ce i-a determinat pe cehii de la CEZ sa renunte la reactoarele 3 si 4 si ce se intampla mai departe cu cel mai mare proiect de investitii al Romaniei? Raspunsurile, intr-un articol din Ziarul Financiar. Cotidianul anunta ca, in protestele avocatilor, Guvernul pregateste o ordonanta prin care sumele provenite din recuperarea unor creante de comert exterior dinainte de 1989 sa fie virate la bugetul de stat si nu la capitalul Fondului Proprietatea, asa cum prevede acum legea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7389614
7389614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.