Revista presei economice din Romania

Postat la 17 septembrie 2010 17 afişări

Mugur Isarescu vorbeste despre cum ar fi putut fi evitate majorarile de taxe si taierile de salarii; ce ar fi insemnat pentru economie "modernizarea tarii" dorita de Vintu; cum se va aplica impozitul pe castigurile de pe Bursa dupa noile norme propuse de CNVM.

Orice reducere de salarii sau majorare de taxe ar fi putut fi evitata daca Guvernul ar fi pus in practica programul "de corectie bugetara" inca din 2009 si nu ar fi avut loc ciocnirile politice care au spart pana la urma guvernarea PDL-PSD, sustine Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, citat de Gandul. Marius Ghenea, presedintele Asociatiei Romane a Magazinelor Online, ii sfatuieste pe cumparatorii pe internet cum sa procedeze ca sa nu aiba probleme cu securitatea tranzactiilor.

Evenimentul Zilei da exemplu de modul cum Vintu ar fi vrut sa "modernizeze" Romania, referindu-se la intentiile sale de a-si impune controlul la CEC, Posta, Hidroelectrica sau Ministerul Finantelor. Grupul Alro, cel mai mare consumator de electricitate din Romania, anunta ca vrea s= cumpere mai multa energie de la Hidroelectrica, la acelasi pret ca pana acum, pentru a-si putea majora productia de aluminiu, in conditiile cererii crescute de pe piata.

Transportatorii feroviari sunt obligati sa reduca drastic viteza trenurilor, din cauza degradarii liniilor ferate, iar restrictiile de viteza impuse se reflecta in costurile suplimentare din industrie, care provoaca scumpiri in lant ale marfurilor, explica Adevarul. Jack Mikaloff, CEO al UPC, spune ca operatorul este interesat de achizitii pe segmentul de cablu, dar nu exclude nici retelele de internet - solutii care sa poata creste baza de clienti.

Despre "Cine castiga 10 mil. euro din lipsa parcarilor" scrie Romania Libera: lipsa locurilor de parcare si coruptia care guverneaza politica in domeniu prejudiciaza doua milioane de oameni, dar imbogateste firmele care ridica masini. In doar cateva luni, patru mari investitori (Emerson, ING, Sykes si Genpact) au anuntat crearea a peste 2.000 de locuri de munca in zona Clujului, cele mai multe destinate informaticienilor si specialistilor in servicii financiare.

Ziarul Financiar explica in detaliu cum se va aplica impozitul pe castigurile de la bursa dupa noile norme propuse de CNVM si Ministerul Finantelor si prezinta reactiile brokerilor, care sustin ca modul de aplicare a impozitului ii va descuraja clar pe investitori. Cum arata piata pensiilor private la trei ani de la lansare: in prezent activeaza noua fonduri de pensii, la jumatate fata de cate erau in urma cu trei ani, dupa mai multe fuziuni si achizitii, dar si iesiri de pe piata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7275214
7275214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.