Revista presei economice din Romania

Postat la 16 septembrie 2010 11 afişări

Ministerul Dezvoltarii a pus gand rau reclamelor de pe blocuri; epopeea semnarii contractelor aditionale de credit conform OUG 50, aproape de final; repornirea creditarii si un model de crestere bazat pe "consum productiv" sunt solutiile recomandate de oamenii de afaceri pentru relansarea economica.

"Profit frumos dintr-o afacere revolutionara: plasma termica in infrarosu", scrie Gandul, relatand povestea a doi soti care, desi vand de mai putin de un an plasme termice, aduse din Germania, estimeaza ca vor avea profit de zeci de mii de euro pana la sfarsitul lui 2010. Militarii, politistii si angajatii platiti pe drepturi de autor vor cotiza la fondul de pensii, iar eliminarea pensiilor de lux va face ca numai pensiile sub 3.000 de lei sa nu scada, conform votului de ieri din Camera Deputatilor.

Ministerul Dezvoltarii a pus gand rau reclamelor gigantice de pe blocurile din marile orase, sustinand ca majoritatea acestor reclame sunt montate ilegal, iar ca reactie pregateste un proiect de lege de limitare a amplasarii lor in spatiul urban, scrie Evenimentul Zilei. In ciuda reducerilor si a ofertelor speciale promovate de dezvoltatorii imobiliari, apartamentele noi pot fi mai ieftine cu 15-20% daca sunt cumparate de la terti.

Pentru ca Ordonanta 50 ii favorizeaza pe clienti, bancile apeleaza la diverse tertipuri pentru a-i convinge sa semneze clauze in avantajul lor, noteaza Adevarul, amintind ca maine este ultima zi in care romanii cu credite pot ajunge la banca sa semneze modificarea contractelor. Investitorii straini au realocat, in primul semestru din 2010, mai putin de 100 de milioane de euro, desi au obtinut castiguri de ordinul miliardelor de euro in Romania.

Romania Libera ia la bani marunti ofertele de cladiri scoase la licitatie de banci, oferind cateva sfaturi celor ce vor sa profite de ocazie si sa cumpere astfel active imobiliare la un pret pe care il presupun automat mai mic decat cel al pietei. Romania ar putea renunta in viitor la importurile de gaz din Rusia, acestea urmand sa ne vina din Azerbaidjan peste aproximativ trei ani, cand prima etapa a proiectului AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania Interconnection) va fi incheiata.

Pentru reluarea sustinuta a cresterii economice este nevoie de repornirea creditarii, recastigarea credibilitatii si de un alt model de crestere bazat pe "consum productiv", sustin oamenii de afaceri prezenti la dezbaterea ZF Expert, organizata de Ziarul Financiar. Dacia a facut pasul de la productia low-cost la statutul de "sursa de creativitate" in grupul Renault, odata cu deschiderea la Titu a primului centru tehnologic din Europa Centrala si de Est al companiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7254574
7254574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.