Revista presei economice din Romania

Postat la 09 septembrie 2010 16 afişări

Razboiul toamnei in telecom se duce pentru drepturile de difuzare in 2011 a meciurilor de prima liga; in Capitala, doar apartamentele cu 2 camere se mai opun scaderilor generale de pret; balbaielile sistemului fac ca plata online la stat a darilor sa fie utila doar celor care nu au nevoie de ea.

In Capitala, pretul garsonierelor a inregistrat un declin semnificativ, de 10,1%, fata de luna august a anului precedent, scrie Gandul: pentru un metru patrat dintr-o locuinta cu o singura camera, proprietarii solicita 1.231 de euro. Activele fondurilor de investitii ating un nou maxim, ajungand in luna august la un nivel istoric de 5,164 miliarde de lei, suma cu aproape 50% mai mare decat la finele anului trecut.

Despre oferta de joburi pe timp de criza scrie Evenimentul Zilei, notand ca tinerii au la dispozitie sute de posturi, platite si cu 600 de euro pe luna, la dispeceratele multinationalelor, in call-centere, iar pentru 6 lei pe ora, pot alege sa lucreze ca promoteri in marile magazine. Borsec, Dacia, ProTv, Dorna, Poiana, Timisoreana, Izvorul Minunilor, Cotnari, Ursus si BCR sunt primele zece nume clasate in topul celor mai puternice branduri romanesti.

Hidroenergetica, viitorul campion energetic national, va construi 47 de noi hidrocentrale in urmatorii cinci-sapte ani - proiecte care necesita investitii de peste trei miliarde de euro si vor fi realizate in parteneriate public-private, explica Adevarul. Economia o ia din nou la vale: dupa cresterea timida din trimestrul al doilea, industria, constructiile, comertul si salariile au scazut dramatic in iulie, contrazicand optimismul oficialilor referitor la revenirea din trimestrul al III-lea.

Plata online la stat e utila doar celor care nu au nevoie de ea, sustine Romania Libera: desi obligatia privind virarea sumelor aferente contributiilor din drepturi de autor le revine angajatorilor, sistemul online de plata va fi accesibil doar celor care nu au la ce sa-l foloseasca, adica angajatilor. Experti ai Ministerului Sanatatii si ai Bancii Mondiale lucreaza la intocmirea unui sistem nou de finantare a spitalelor, prin adaptarea la patologiile specifice tarii noastre a sistemului australian folosit in Romania din 2005.

Pe o piata telecom unde cresterea mai poate veni doar luand clientii competitorilor, meciurile interne de fotbal vor fi cele mai disputate drepturi de difuzare din Romania, releva Ziarul Financiar: Romtelecom isi doreste atat de mult sa castige in fata RCS incat ia in calcul si o asociere cu UPC, dupa cum spun surse de pe piata. Creditele clasificate drept indoielnic si pierdere reprezentau la jumatatea anului circa 18% din total, insa pentru bancile cu portofoliile cele mai mari cresterea volumului imprumuturilor restante se vede mai putin.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7160408
7160408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.