Revista presei economice din Romania

Postat la 31 august 2010 10 afişări

Leonardo si Flanco, exceptii fericite intr-un peisaj cu putine firme insolvente care reusesc sa le fie aprobate planurile de reorganizare; scolile private, o alternativa tot mai coerenta la sistemul public; Romania, in topul tarilor cu cea mai puternica majorare a preturilor la carburanti la nivel european.

Gandul anunta ca Ministerul Transporturilor va analiza pana joi propunerile sindicalistilor de echilibrare a bugetelor de venituri si cheltuieli, pentru a nu mai fi nevoie de disponibilizari la CFR, iar dezbaterea pe programul de restructurare amana concedierile dupa 15 septembrie. Statul vrea sa vanda in septembrie obligatiuni de stat si certificate de trezorerie in valoare de 4,6 miliarde de lei (1,09 miliarde de euro), la fel cat anuntase si pentru august.

Comerciantul de incaltaminte Leonardo a obtinut de la creditori aprobarea planului de reorganizare judiciara si acelasi anunt a fost facut de Flanco saptamana trecuta: specialistii citati de Evenimentul Zilei remarca aceste reusite, in conditiile in care mai putin de 5% din companiile intrate in insolventa ating aceasta performanta. Cardurile valorice, emise de producatori sau comercianti, pot fi o solutie pentru cei care evita sa ofere un cadou nepotrivit.

Cat costa scolile private? intreaba Romania Libera, dand cateva exemple din care reiese ca in medie costurile lunare de scolarizare ajung la nivelul unui salariu mediu pe economie, cele mai scumpe fiind scolile care predau integral in limba engleza si folosesc sistemul scolar american sau cel britanic Cambridge. Mai multe banci au ales in al doilea trimestru al anului sa majoreze scadentele maxime pe care acorda credite populatiei, conform BNR, iar "in cazul creditarii ipotecare exista si semnale privind o eventuala relaxare a termenilor de creditare".

Riscul valutar ii loveste pe cei cu credite in franci, noteaza Adevarul, in conditiile in care francul elvetian s-a scumpit de la inceputul anului cu peste 40 de bani, ajungand la 3,23 lei, din cauza apetitului investitorilor pentru monedele considerate de refugiu, iar restantele la imprumuturile in franci au crescut de peste noua ori in intervalul iunie 2009 - iunie 2010. De miercuri vin noi scumpiri; pretul uleiului va creste cu cel putin 15%, fiindca semintele de floarea soarelui se vand la pret dublu fata de anul trecut.

Motorina si benzina se lupta pentru un loc fruntas in topul scumpirilor la nivel european, socoteste Ziarul Financiar, observand ca Romania se numara printre tarile cu cea mai puternica majorare a preturilor la carburanti la nivel european (locul 7 din 27), de la inceputul anului si pana acum. In ultimii cinci ani, 25 de fabrici detinute de cei mai mari producatori ai industriei alimentare si a bauturilor si-au inchis portile, aproape 3.000 de persoane fiind disponibilizate in urma acestor decizii de restructurare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7062528
7062528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.