Revista presei economice din Romania

Postat la 09 august 2010 11 afişări

Tarifele de pe litoralul romanesc, banii dati de Bucuresti la bugetul comunitar, plangerile ambasadorului chinez despre situatia afacerilor cu Romania, exodul investitorilor de la bursa si rolul nostru in proiectul South Stream sunt dezbatute de ziarele de luni.

Cei care merg pe litoral si vor sa stea doar o noapte scot din buzunare intre 25 de lei si 220 de euro, in functie de confortul pe care il prefera, socoteste Gandul; cel mai ieftin este la pensiunile din Costinesti si 2 Mai, iar cel mai scump la cinci stele la Mamaia. Cum poti castiga bani mancand gratis la restaurant: ce inseamna sa lucrezi pentru servicii de mystery shopping si cine poate deveni "client misterios".

"Romania expirata" este o analiza a Evenimentului Zilei despre infrastructura rutiera si feroviara, cea de incalzire si canalizare, plus constructiile, totul aflat in nevoie urgenta de modernizare; oficialii sustin mereu ca nu sunt bani, iar peisajul urban si rural se degradeaza continuu. Bilantul banilor europeni: Romania a absorbit doar 10% din banii europeni alocati prin instrumentele structurale si 12% din cei pentru agricultura, dar a contribuit la bugetul UE cu 2,35 miliarde euro mai mult.

Cei care primesc venituri din drepturi de proprietate intelectuala au fost bagati in ceata de neclaritatile noilor reglementari fiscale, scrie Adevarul; ordonanta spune una, normele de aplicare alta, iar consultantii incearca sa clarifice incoerenta autoritatilor. Romania ramane pe dinafara in proiectul South Stream, sustine acelasi ziar, explicand ca statele din sud-estul Europei incep deja sa-si imparta portiunea terestra a conductei South Stream si sa-i stabileasca ruta in functie de propriile interese.

Ambasadorul roman in China se plange, intr-un interviu pentru Romania Libera, de absenta unui plan de afaceri serios pe axa Bucuresti-Bejing, sugerand ca Bucurestiul nu stie sa profite de relatiile politice dintre cele doua tari. Cotatia graului, care a atins un nivel-record la bursa, nu va influenta pretul painii autohtone cel putin pana in noiembrie-decembrie, intrucat procesatorii au stocuri de grau pentru urmatoarele 3-4 luni.

Speriati de caderi, 1.700 de investitori au plecat de pe Bursa, scrie Ziarul Financiar; mai exact, conturile de investitii pe Bursa des­chise la brokeri, banci si administratori s-au prabusit in primul semestru pana la un nivel similar anului 2008 - prima scadere dupa patru ani de cresteri consecutive. Bergenbier, al treilea producator de bere, inchide complet fabrica de la Blaj, iar fabrica de malt, care opera in aceeasi zona, a fost deja oprita incepand de luna trecuta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6814668
6814668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.