Revista presei economice din Romania

Postat la 09 iulie 2010 13 afişări

Presa de vineri scrie iarasi despre ravagiile Codului fiscal, de data aceasta in randul PFA-urilor, despre spectrul impozitarii progresive care bantuie Ministerul de Finante, dar si despre mersul (slab) al afacerilor in hotelurile de pe litoral, in general, si la hotelul Europa al lui Copos in special.

Din 2011, cota unica ar putea fi inlocuita cu un impozit progresiv, sustine economistul Mircea Cosea, dupa o discutie cu ministrul finantelor si mai multi oameni de afaceri. Statul a incercat joi sa se imprumute de la banci, dar dobanzile solicitate de acestea nu au fost acceptate de Finante, mai scrie Gandul; este cea de-a treia licitatie consecutiva respinsa de Ministerul Finantelor pentru obligatiuni de stat cu scadenta la trei ani.

Evenimentul Zilei evalueaza stadiul de constructie, sau mai bine zis de intarziere a lucrarilor pe mai multe tronsoane de autostrada, spre a conchide ca ministrul Berceanu vrea sa perceapa taxe pe niste autostrazi care exista doar pe hartie. Ziarul estimeaza si ce castiga si ce pierde statul cu planul anticriza: eliminarea impozitului minim sau deducerea TVA pentru renovarea caselor aduc bani la buget, in schimb achitarea facturilor catre firme va insemna o gaura de 1,2 miliarde de lei.

Incepe decontul asigurarilor pentru inundatii, anunta Romania Libera: Astra Asigurari a inregistrat 105 dosare de dauna cu o valoare totala de 777.600 lei, toate in judetele Suceava si Botosani. Modificarea Codului fiscal ar putea duce la inchiderea PFA-urilor din cauza conditiilor severe care le vor fi impuse, sustin avocatii, iar angajatorii care isi sfatuiau angajatii sa isi faca PFA pentru a nu le mai plati taxele salariale nu vor mai putea apela la aceasta metoda.

Desi investitorii asteapta de mai bine de doi ani noua lege a energiei regenerabile, proaspat promulgata de presedinte, prevederile ei vor fi aplicate abia spre sfarsitul anului, dupa avizul Comisiei Europene, noteaza Adevarul. Ziarul prezinta situatiile in care devine avantajoasa refinantarea unui credit de nevoi personale si ii face atenti pe cititori la conditiile de refinantare (moneda de conversie, comisioane si dobanda).

Octavian Radu, proprietarul librariilor Diverta, aflate in insolventa, pregateste o varianta de rezerva pentru eventuala inchidere a celui mai mare magazin, Diverta Magheru din Bucuresti, prin inchirierea a 1.400 metri patrati in aceeasi zona, relateaza Ziarul Financiar. Acelasi cotidian vesteste ca sezonul estival a debutat cu scaderi pentru George Copos, care a avut in iunie incasari mai mici cu 5% la hotelul Europa din Eforie Nord.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6529796
6529796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.