Revista presei economice din Romania

Postat la 06 iulie 2010 48 afişări

Somajul scade, insa doar pe hartie, tot pe hartie ar urma sa se mai scumpeasca iarasi alimentele in circa o luna si tot pe hartie Capitala ar economisi 1,7 milioane de euro din taierea gratuitatilor de transport.

Datoriile CFR catre companiile de distributie a energiei ar putea fi compensate prin vanzarea pachetelor minoritare pe care statul, prin Electrica, le detine la acestea, sau prin acordarea de dividende, informeaza Gandul. Somajul a scazut si in luna iunie - a treia luna consecutiv - in statisticile Ministerului Muncii, insa patronii spun ca disponibilizarile continua de fapt cu aceeasi viteza.

Dupa cresterea de aproximativ 5% operata de comercianti dupa majorarea TVA, alimentele s-ar putea scumpi din nou cu circa 8-10% in aproximativ o luna, ca urmare a utilizarii in productie a energiei si materiei prime achizitionate cu costuri mai mari, sustine Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, citat de Evenimentul Zilei. Ziarul publica si un reportaj despre situatia statiunii Neptun in acest sezon.

Mai 2010 a fost a treia luna din primele cinci ale acestui an in care scumpirile au devansat dinamica salariilor, astfel ca erodarea puterii de cumparare se accentueaza, scrie Adevarul: de la finele anului trecut, salariul mediu net a scazut cu 3,2%, iar media de crestere a preturilor a fost de 4,2%. Cu o investitie cuprinsa intre 7.500 si 10.000 de euro se poate construi o casa, sustine ziarul, care explica si cum anume e posibil.

Cum va economisi Capitala 1,7 milioane euro din mersul pe jos: primarul va solicita desfiintarea celor aproximativ 12.000 de abonamente gratuite pe liniile de transport de care beneficiaza angajatii primariilor, anunta Romania Libera. Consiliul de Administreatie al BNR ar putea lua in discutie posibilitatea ca bancile care sunt supraincarcate cu credite in valuta sa fie obligate sa-si majoreze capitalul pana la acoperirea riscului valutar.

De fapt, alimentele si bauturile s-au scumpit in medie cu 7% dupa majorarea TVA, arata indexul alimentar ZF realizat in hipermarketurile Carrefour si Real din Capitala. Grupul petrolier ungar MOL va face de la anul explorare si productie in Romania, dupa ce compania a castigat dreptul de explorare pentru trei perimetre din vestul tarii, cu o suprafata de 3.434 de kilometri patrati, anunta tot Ziarul Financiar.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6502316
6502316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.