Revista presei economice din Romania

Postat la 23 iunie 2010 9 afişări

Scriu ziarele de miercuri despre ponderea angajatilor platiti la negru (o treime din total?), despre planul Guvernului de a modifica anual punctul de pensie, iarasi despre creditele bancare pentru bugetari si cat de bine au mers afacerile cinematografelor intr-un an de criza.

Bancile vor sa-i sune pe bugetari pentru a-i convinge sa-si restructureze creditele in asa fel incat sa faca fata perioadei cand vor avea salariile taiate cu 25%, sustine Gandul, in conditiile in care creditele acordate bugetarilor inseamna circa 20% din total. Compania norvegiana din sectorul energetic Statkraft a transferat in Albania si Turcia proiecte de investitii de pana la 1,3 miliarde euro, evitand Romania din cauza "mediului neprielnic".

Firmele care fac achizitii sau livrari de bunuri si servicii in statele membre vor fi obligate, de la 1 iulie, sa se inscrie in Registrul operatorilor intracomunitari, in caz contrar vor suporta amenzi, informeaza Evenimentul Zilei. Estimarile aceluiasi ziar sustin ca o treime dintre salariati isi primesc banii in plic, fara ca angajatorul sa achite vreo taxa la stat, iar fenomenul a inflorit mai ales acum, in perioada de criza.

Executivul isi rezerva posibilitatea de a modifica anual punctul de pensie in functie de situatia financiara, drept premisa pentru reducerea deficitului bugetar consolidat sub 3% din PIB, potrivit unui act trimis Parlamentului de ministrul finantelor si reprodus de Adevarul. Inspectorii fiscali sunt in curs de a aplica sechestru asigurator pe bunurile Realitatea Media, in acest moment facandu-se evaluarea acestora, au declarat cotidianului surse oficiale din ANAF.

Debitarea conturilor in urma unei simple confirmari telefonice a devenit obicei cel putin la o banca mare, dar desi procedura este legala, ea implica unele riscuri pe care operatorii omit sa le enumere, scrie Romania Libera. CN Administratia Canalelor Navigabile deruleaza, incepand de anul trecut, patru proiecte pe termen mediu privind informatizarea sistemelor de securitate si modernizare a navigatiei pe cele doua cai, Dunare-Marea Neagra si Poarta Alba-Midia, in valoare de 11 mil. euro.

In an de criza lumea merge la film: unu din patru romani a mers anul trecut la cinema, o piata cu incasari de peste 20 mil. euro din bilete, remarca Ziarul Financiar. La mai putin de doi ani de la rebrandingul lor in "Carrefour Express", Carrefour inchide supermarketurile din Hunedoara si Baia Mare ale fostei retele Artima, cumparata in 2007 de francezi cu 55 de milioane de euro, conform aceluiasi ziar.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6439751
6439751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.