Revista presei economice din Romania

Postat la 18 iunie 2010 13 afişări

Finantele nu renunta la impozitul minim, afacerile cu ciuperci prospera in Salaj, iar UDMR propune un fond de credite cu dobanzi mai mici pentru IMM.

Reprezentantii constructorului autostrazii Arad-Timisoara, firma austriaca Porr, au fost admonestati pe santier de ministrul transporturilor, Radu Berceanu, care le-a reprosat ca nu au finalizat decat 7% din lucrari, relateaza Gandul. Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, care dezvaluie ca UDMR a salvat pensia minima la dezbaterile din coalitie, a propus Guvernului si o serie de masuri de relansare economica, intre care crearea unui fond de credite avantajoase pentru IMM.

Finantele nu renunta la impozitul minim, informeaza Evenimentul Zilei; autoritatile au obtinut din birul introdus anul trecut de doua ori mai mult decat s-au asteptat (cca 262 mil. euro), iar oficialii FMI prefera si ei un venit sigur la buget. Incep taierile de salarii si concedierile, contabilizeaza cotidianul - la Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale, primul pas va fi restructurarea a 533 din cei 6.450 de angajati incepand cu data de 17 iulie.

Peste 1.800 de fermieri vor beneficia de prime din bani europeni in valoare totala de cca 3 milioane de euro pentru conversia fermelor tradiţionale in ferme ecologice, din a doua parte a anului, promite ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, citat de Adevarul. Ministrul Adriean Videanu declara ca premierul Boc conduce o masina Mercedes 500, iar el un Audi A6, ambele masini donate SPP-ului de catre statul german.

Ardelenii au descoperit secretul succesului pe timp de recesiune: investitiile mici, dar cu rentabilitate mare, scrie Romania Libera, dand ca exemplu afacerile cu ciuperci dezvoltate in judetul Salaj, care realizeaza circa jumatate din toata productia din tara. Preconizatele taieri de salarii din sectorul de stat ar putea forta bancile sa restructureze pana la 30% din portofoliu, estimeaza bancherii, in timp ce volumul restantelor continua sa creasca.

Peste 4.200 de posturi lichidate si 211 sucursale inchise reprezinta bilantul adaptarii sistemului bancar la declinul pietei creditului incepand din 2009, socoteste Ziarul Financiar; in schimb, nivelul salariilor din banci s-a conservat destul de bine, peste 3.000 de lei in lunile fara bonusuri. Un santier ca un puzzle: 1.500 de oameni si sute de companii fac la Brazi prima centrala noua pe gaze din ultimii 20 de ani, constata ziarul intr-un reportaj publicat in editia de vineri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
berceanu,
borbely,
ciuperci,
banci
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6429129
6429129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.