Revista presei economice din Romania

Postat la 07 iunie 2010 16 afişări

Presedintele sustine ca daca ministrii n-ar fi facut angajari de capul lor, reducerile de salarii ar fi fost acum de 15%, nu de 25%. Dincolo de dramele viitoare din sectorul public, privatii le au pe ale lor: numarul insolventelor ar putea creste la 30.000, iar executarile silite continua in forta.

Nevoia de locuinte in Romania ramane ridicata: mai precis, ar fi vorba de un deficit de un milion de locuinte, in ciuda restrictiilor la creditare si a stimulentelor de tipul programului Prima Casa, apreciaza presedintele patronatului din industria cimentului, citat de Gandul. Pentru ca aceasta cerere teoretica sa devina solvabila insa, iar oamenii sa-si ia din nou credite pentru case, ar fi nevoie probabil de o minune, atata vreme cat anul trecut au dat faliment 20.000 de firme, iar pentru anul acesta, lichidatorii citati de acelasi ziar sustin ca numarul dosarelor de insolventa ar putea creste la 30.000.

"Primul-ministru facea declaratii si ministrii faceau angajari. Asa a crescut fondul de salarii cu 9,4%. Daca ei ar fi facut reduceri si nu angajari, acum reducerile ar fi fost doar de 15% si nu de 25%", ar fi spus presedintele Traian Basescu, conform Evenimentului Zilei, la intalnirea de la Snagov cu parlamentarii PDL. Ziarul prezinta noile tarife de roaming valabile de la inceputul lunii viitoare, cand intra in vigoare directivele UE prin care firmele de telefonie mobila trebuie sa-si micsoreze costurile pentru apelurile in si din strainatate si pentru transferul de date.

Producatorul berii Tuborg, fostii actionari ai Bere Azuga sau Jean Valvis sunt doar cativa dintre cei care au investit, in ultima perioada, zeci de milioane de euro in noi unitati de productie de apa minerala, scrie Adevarul, care evidentiaza cat potential are piata, din moment ce un roman bea 55 de litri de apa minerala si plata pe an, in timp ce alti cetateni ai UE consuma cca 150 de litri. Statul incepe sa-si plateasca datoriile vechi catre firme: ANAF anunta ca va rambursa in luna iunie TVA in valoare de aproape 776 milioane lei.

Ce face sindicalistul cand ajunge patron: Romania Libera prezinta masurile luate de liderii de sindicat de la Electrica dupa ce si-au infiintat propria companie si au preluat serviciul de citire a contoarelor cu tot cu salariaţi; intre altele, au anulat unele din sporurile pe care tot ei le obtinusera inainte pentru salariati. Acelasi cotidian prezinta ofertele de munca sezoniere in strainatate pentru tineri, prin programele de tip "Work & Travel" in tari ca Spania, Cipru sau SUA.

MarkMobius, presedintele executiv al Templeton Asset Management, sustine ca listarea Fondului Proprietatea nu poate avea loc anul acesta fiindca Guvernul n-a aprobat modificarile legislative necesare si sustine listarea Fondului printr-o oferta de actiuni noi si nu direct, scrie Ziarul Financiar. Bancile vor scoate si luna aceasta la vanzare sute de proprietati recuperate de la clientii care nu si-au mai platit ratele la credite, aproximativ 170 de licitatii fiind organizate doar de BRD, care publica pe site-ul propriu anunturile cu locuintele si terenurile executate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6302451
6302451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.