Revista presei economice din Romania

Postat la 31 mai 2010 44 afişări

Decat sa-ti iei o masina noua, mai bine o vopsesti pe cea veche, scriu ziarele de luni (mai ales ca in 2011, conform lui Emil Boc, vom ajunge pe autostrada de la Pitesti la mare). Pana atunci insa, ziarele socotesc ce economii face statul de pe urma grevei de azi si ca banatenii au cele mai mari restante in valuta.

In iunie 2011, de la Pitesti la mare se va circula in regim de autostrada, sustine premierul Emil Boc, citat de Gandul, desi pentru toate lucrarile de infrastructura angajate in 2010, bugetul total este limitat la circa 1,5 miliarde de euro. Ajunsi pe aceasta cale la mare, n-avem decat sa facem scuba diving (scufundari in mare) - o forma de agrement din ce in ce mai cautata in Romania, de unde si inmultirea scolilor care fac astfel de cursuri; pretul unei sedinte de scufundari in Marea Neagra este de circa 120 de lei.

Evenimentul Zilei incearca sa explice cum a ajuns ministrul de interne mai prost platit ca subalternii lui: daca ministrii au salarii fixe, subalternii lor isi rotunjesc substantial veniturile cu o serie de sporuri, prime si indemnizatii care uneori le tripleaza castigurile de baza. Piata muncii pentru bugetarI: romanii se pot angaja ca functionari publici si in institutiile din statele membre UE, dar nu pot ocupa posturi de conducere in magistratura sau in sistemul de siguranta nationala.

Romania Libera a socotit ca statul de fapt ar castiga din greva generala de azi, intrucat daca toti angajatii de la stat ar intra in greva, pierderile nu ar depasi 30 milioane euro pe zi, iar pentru fiecare doi euro neincasati, statul economiseste trei euro. Acelasi ziar observa o gaselnita a unora dintre ministere, care au decis sa inlocuiasca reformarea schemei de personal cu gestul subalternilor de a-si dona indemnizatiile si cel putin 25% din venituri pentru fondul de solidaritate de la Trezorerie.

Chiar daca Romania nu s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal, producatorii de bere, comerciantii de televizoare si terasele se asteapta ca evenimentul sa le aduca vanzari mai mari cu peste 8%, scrie Adevarul. Sumele restante la creditele in euro, dolari si franci elvetieni le-au depasit in aprilie pe cele in lei, ajungand la 1,36 miliarde de euro, iar in topul restantierilor sunt debitorii din Regiunea Vest (Banat).

Vanzarile de vopsea auto cresc peste asteptari, pentru ca oamenii prefera sa revopseasca decat sa cumpere o masina noua, constata Ziarul Financiar. Dupa o luna mai cu cea mai mare corectie din ultimul an si jumatate - scaderi cuprinse intre minus 13% pe BET si peste minus 30% pe indicele BET-FI - brokerii anticipeaza un iunie volatil la Bursa, dar mai putin dramatic ca luna mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
autostrazi,
credite,
fotbal,
comert,
greva
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6217392
6217392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.