Revista presei economice din Romania

Postat la 25 mai 2010 23 afişări

Cititi in ziarele de marti despre solutiile oamenilor de afaceri pentru iesirea din criza, predictia ministrului Videanu despre cand va incepe relansarea economica si cum (nu) isi gasesc de lucru absolventii de facultate.

Din Moldova de peste Prut, Adriean Videanu se declara sigur ca prin trimestrul al doilea sau al treilea (e vorba de 2010, da) vor aparea primele semne ale reluarii cresterii economice in Romania, consemneaza Gandul. Deocamdata, executarile silite de case si terenuri ar putea aduce anul acesta peste o jumatate de miliard de euro; din aceasta suma insa bancherii se asteapta sa incaseze cel mult 10%.

Romania scoate ultimul as din maneca pentru descoperirea unor cantitati importante de gaze si petrol: Marea Neagra, putin explorata in zona de mare adancime si in cea care a revenit Romaniei dupa procesul de la Haga, scrie Evenimentul Zilei. Ziarul examineaza si situatia de pe piata interna a aurului, in situatia in care previziunile pentru acest an vorbesc de un pret de 35.000 euro/kg.

"Cum poti pierde in doar o singura saptamana castigul dintr-un an" e rezumatul facut de Romania Libera ultimelor evolutii de la bursa. Dupa ce indicele BET al BVB a pierdut peste 7%, iar BET-FI a cazut cu 17% in ultima saptamana, analistii societatilor de brokeraj se asteapta tot la scaderi si pentru perioada urmatoare.

"Societatea cauta un tatuc - acum e Isarescu", sustine sociologul Vasile Dancu, intr-un interviu pentru Adevarul. Acelasi ziar a adunat insa si punctele de vedere, respectiv solutiile de iesire din criza, de la o serie de oameni de afaceri din economia reala: Mariana Gheorghe de la Petrom, Dinu Patriciu, Ioan Niculae si chiar Ovidiu Tender.

BNR a tinut leul in frau in prima parte a anului, reusind sa-i asigure o stabilitate mult mai mare decat a zlotului sau a forintului, dar cu pretul fluctuatiei dobanzilor pe piata monetara, care s-au miscat intre 2% si 9% pe an,remarca Ziarul Financiar. Piata muncii ramane neprietenoasa pentru tineri: universitatile scot someri pe banda rulanta, atata vreme cat unul din cinci absolventi de facultate nu-si gaseste de lucru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
bursa,
patriciu,
bnr,
petrom,
videanu,
somaj
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6166771
6166771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.