Revista presei economice din Romania

Postat la 17 mai 2010 8 afişări

CFR Marfa si-a injumatatit pierderile, actionarul Rosia Montana si le-a dublat. S-a dublat - din motive de datorii catre constructori - si timpul necesar pentru modernizarea mult asteptatei cai ferate Bucuresti-Constanta.

Perspectivele bugetarilor la ora actuala, cand vine vorba despre gasirea unui alt loc de munca, sunt destul de sumbre: majoritatea patronilor intervievati de Gandul sustin ca nu au nevoie de "birocrati" si ca nu au incredere in angajatii de la stat. Tot in Gandul, seful Patronatului Carnii de Porc atrage atentia ca eliminarea subventiilor agricole pentru animale si pasari, incepand din acest an, ii va impinge pe tot mai multi fermieri sa renunte la a mai creste animale si pasari, in conditiile in care efectivele de porcine deja au scazut.

"Constructia de agropensiuni, un sport national" e titlul unui articol din Evenimentul Zilei care incearca sa determine starea actuala a acestor afaceri, pe baza de discutii cu proprietari din diverse zone ale tarii. Ziarul citeaza si comenteaza un top din care reiese ca in prezent, Coca-Cola, Milka si Jacobs sunt cele mai puternice branduri din Romania, spre deosebire de marcile din domeniile auto sau financiar, care nu intra nici in top 10.

Gabriel Resources, actionarul majoritar al Rosia Montana Gold Corporation, a terminat primul trimestru o pierdere neta de 12 milioane de euro, mai mult decat dublul pierderii de acum un an, informeaza Adevarul. In schimb, CFR Marfa, societate care urmeaza sa fie scoasa la privatizare, conform angajamentului cu FMI, a reusit sa-si reduca pierderile cu 50% in primele trei luni ale anului, ca efect al taierilor de costuri, inclusiv la salarii.

Statul pierde anual, de bunavoie, zeci de milioane de euro de pe urma vanatorii, pentru ca majoritatea covarşitoare a fondurilor de vanatoare au fost date prin incredintare directa, pe sume derizorii, echivalente cu pretul platit pentru impuscarea unui singur animal, scrie Romania Libera. Conform ziarului, modernizarea caii ferate Bucuresti-Constanta, inceputa in 2006, va dura dublu fata de termenul initial, prevazut pentru 2008 si 2009, pentru ca CFR are o datorie de 100 milioane euro la constructori.

Afacerile companiilor de la Bursa au crescut pentru prima data in primele trei luni ale anului fata de acelasi interval din 2009, dupa mai multe trimestre de declin pronuntat, remarca Ziarul Financiar. Cresterea rapida a dolarului a scumpit carburantii si da batai de cap Bancii Nationale, apreciaza ZF: de la inceputul lui 2010, cand se situa pe palierul de 2,9 lei, moneda americana s-a intarit cu aproximativ 13%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
cfr,
rosia montana,
vanatoare,
leu,
dolar
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6125893
6125893
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.