Revista presei economice din Romania

Postat la 11 mai 2010 10 afişări

Ce s-ar intampla daca s-ar reduce cu 25% si salariile din companiile de stat? De ce in 11 judete nu s-a vandut nici o masina in programul Rabla? Si inca una, apocrifa de la presedintele Basescu: "Ce faci, bai Sebastiane, ai adormit?"

Patronii companiilor de leasing considera ca piata de profil va cunoaste o crestere spectaculoasa de 25% in acest an, desi statisticile BNR arata ca unul din trei credite acordate anul trecut de institutiile financiare nebancare (unde ponderea cea mai mare o detin companiile de leasing) a fost neperformant, scrie Gandul. Pentru prima data dupa aproape doi ani, numarul somerilor a scazut de la o luna la alta, ajungand in aprilie la 738.187.

In timp ce guvernul desfiinteaza 9.300 de paturi de spital, primariile mizeaza pe parteneriate public-privat in spitale si privatizarea unor parti din spitale care sunt nesustenabile sau imposibil de acreditat, relateaza Evenimentul Zilei. Ziarul prezinta pe larg ce le-a spus presedintele Basescu ministrilor si parlamentarilor puterii, de la sentinta lui ca "prima parte a planului anticriza a esuat" si pana la "Ce faci, bai Sebastiane, ai adormit?" la adresa ministrului de finante.

Bancile din Romania traiesc din creditele vechi, constata Romania Libera, examinand statisticile care arata ca in primele trei luni, activele bancare au scazut cu cca 2,5 miliarde de euro, dar in schimb s-au ameliorat mult indicatorii de eficienta si sol­vabilitate. Ziarul incearca sa vada ce vor face producatorii straini de software, in urma deciziei Guvernului de a desfiinta facilitatile fiscale pentru programatori.

Daca s-ar reduce cu 25% si salariile din companiile de stat, care din motive politice raman imune la masurile de austeritate care vor lovi bugetarii, pensiile ar putea fi taiate doar cu 7%, si nu cu 15%, cum planuieste Guvernul, calculeaza Adevarul, precizand ca statul detine nu mai putin de 1.390 de regii autonome si 2.403 companii de interes national sau local, care ar urma sa fie exceptate de la taierile de salarii cu 25% decise pentru toti bugetarii.

Bancherii incearca sa vanda carduri de credit sau sa-si convinga clientii sa utilizeze mai des aceste produse prin bonusuri la cumparaturi sau vizite gratuite la muzeu, in timp ce dobanzile raman foarte piperate, scrie Ziarul Financiar. Paradoxurile Rablei: in 11 judete din tara, intre care Olt, Covasna, Ialomita, Vaslui, Giurgiu sau Tulcea, s-au casat peste 11.100 de masini, dar nu s-a vandut nicio masina noua in cele aproape doua luni si jumatate de program Rabla.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
Basescu,
spitale,
Rabla,
carduri,
leasing
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6107925
6107925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.