Revista presei economice din Romania

Postat la 23 aprilie 2010 10 afişări

Ce scriu vineri ziarele centrale: viitorul serviciilor medicale private, solutii de finantare pentru IMM, primul esec din programul Prima Casa.

Cei mai multi dintre posesorii de telefoane mobile din Romania, respectiv 86%, folosesc aparate ieftine, sub 100 de euro, afirma Gandul, consemnand reducerea in continuare, de la inceputul anului, a pietei de telefoane mobile. Daca peste 95% din cursele aeriene programate pentru joi in Europa au putut sa se desfasoare normal, mai raman inchise insa o serie de aeroporturi din Suedia, Norvegia, Scotia si Finlanda, anunta acelasi ziar.

Evenimentul Zilei ia in discutie o modalitate mai putin raspandita la noi de finantare a firmelor mici si mijlocii - participarea unui fond de investitii la capitalul social, in virtutea programului JEREMIE al Uniunii Europene, din care pentru Romania sunt disponibile 100 de milioane de euro. Ziarul aminteste ca luni, 26 aprilie este ultima zi pentru depunerea declaratiilor anuale de impozit pe profit si pentru plata sumei aferente.

Romania Libera prezinta "Povestea romanului care a fost ipotecat de Goldman Sachs" - un cetatean din California al carui credit ipotecar a fost impachetat in obligatiunile Abacus ale Goldman. Mai aproape de noi, cotidianul relateaza si eforturile distribuitorului de energie Uzina Electrica Zalau de a evita falimentul, prin vanzarea la licitatie a retelelor de termoficare si a unui teren.

La noua luni de la acordarea primului credit prin programul Prima Casa, Ministerul Finantelor trebuie sa plateasca garantia unui apartament, fiindca un cumparator nu si-a mai putut achita ratele catre banca, anunta Adevarul, care atrage atentia, intr-un articol separat, ca recalcularea valorii locuintei ipotecate la un interval de la contractarea creditului poate determina cresterea costului imprumutului.

Ziarul Financiar a socotit ca principalii operatori din domeniul serviciilor medicale private vor investi peste 150 milioane de euro in unitati medicale pana in 2011. In acelasi ziar, viziunea despre Romania a lui Mark Mobius de la Franklin Templeton, unul dintre profesionistii care se vor implica in administrarea Fondului Proprietatea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6026331
6026331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.