Revista presei economice din Romania

Postat la 19 aprilie 2010 51 afişări

Intre subiectele economice ale presei de marti: ce posibilitati ofera legea celor care vor sa-si construiasca singuri locuinta prin programul Prima Casa si efectul scandalului Goldman Sachs asupra burselor.

Dupa ce ministrul turismului, Elena Udrea, a scutit agentiile de turism de impozitul forfetar, Guvernul a decis ca licentele pentru acestea sa fie valabile pe o perioada nedeterminata, scrie Gandul, enumerand conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoana care conduce o agentie de turism. Gandul anunta si ca BCR a decis sa reduca numerarul disponibil in sucursale si sa introduca un nou sistem de securitate, ca sa descurajeze infractorii.

Evenimentul Zilei va spune de ce aveti nevoie daca vreti sa ridicati o locuinta prin programul Prima Casa 2: ca sa ia creditul in valoare maxima de 75.000 de euro, persoanele fizice trebuie sa se asocieze in grupuri de cel putin sapte persoane. Tot de aici aflati greselile frecvente pe care le fac viitorii proprietari care vor sa-si cumpere un teren pentru casa.

Investitorii care vor sa inchirieze plaje pe litoralul Marii Negre trebuie sa se grabească, pentru ca la 24 aprilie expira termenul pana la care pot licita, anunta Adevarul. In acelasi ziar, pentru doritorii de case de vacanta in Bulgaria: pretul unei garsoniere in tara vecina poate incepe de la 20.000 de euro (Nessebar) sau 24.000 de euro (Balcic).

"Goldman Sachs intoarce BVB pe scadere", titreaza Romania Libera, referindu-se la impactul scandalului de peste Atlantic asupra pietelor de capital. In alt context, evident, ziarul il citeaza pe finantatorul Stelei, Gigi Becali, care spune ca la vara va face investitii in intarirea Stelei: mai precis, le va cere "noilor actionari" (parteneri de afaceri) sa investească 15-20 de milioane de euro in innoirea echipei si va aduce si el "8-10 milioane".

Cosmote ar putea anunta marti lansarea serviciilor de internet mobil 3G la viteze de pana la 21,6 Mbps la un pret de 12 euro pe luna pentru un trafic lunar de 5 GB, informeaza Ziarul Financiar. In acelasi ziar: locuintele care urmeaza sa fie construite in regim individual prin programul Prima Casa trebuie sa fie finalizate in 18 luni, interval in care proprietarii vor plati bancii doar dobanzile si comisioanele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-5965213
5965213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.