Revista presei economice din Romania

Postat la 14 aprilie 2010 10 afişări

Mai avem o luna sa ne depunem declaratia de venit la fisc, opt luni in care sa cheltuim 400 de miliarde de euro de la UE, iar daca reclamam o companie de asigurari, ei au doar o luna ca sa ne raspunda. Sunt subiecte ale ziarelor centrale.

Dupa o norma a CSA recent publicata in Monitorul Oficial, companiile de asigurari sint obligate sa raspunda la reclamatiile clientilor in cel mult 30 de zile si sa aiba la dispozitie o echipa formata din economisti, juristi, ingineri care sa se ocupe de rezolvarea reclamatiilor, fie ca e vorba de asigurari auto sau de viata, scrie Gandul. Potrivit aceleiasi publicatii, unele societati de stat cauta si gasesc metode insolite de a scapa de criza: filiala CFR Calatori care exploateaza vagoanele de dormit si cele restaurant, Gevaro, a intrat in afaceri cu catering si organizare de evenimente, de la nunti si pana la asigurarea mesei pentru diverse delegatii de romani si straini sositi cu afaceri, in special in domeniul feroviar.

O luna a mai ramas pentru depunerea declaratiilor de venit pe anul trecut, mai exact pana la 17 mai, din moment ce 15 mai cade intr-o zi de sambata, noteaza Evenimentul Zilei. Formularele pot fi descarcate de pe site-ul ANAF, sectiunea "Asistenta contribuabili". Acelasi ziar trece in revista tarifele pensiunilor agroturistice in aceasta perioada (pana la 18 iunie, cand ia sfarsit programul guvernamental "Vacanta la tara"), oprindu-se la oferta judetului Bacau, din care constata ca aproape lipseste statiunea Slanic Moldova, altadata magnet pentru turistii veniti la tratamente balneare.

Autoritatile au cheltuit pana acum doar aproape 60% din miliardul de euro reprezentand fondurile nerambursabile acordate de UE pentru cofinantare de proiecte de infrastructura, a calculat Romania Libera. Conditia pusa de UE a fost ca proiectele cofinantate sa se termine pana la sfarsitul lui 2010, ceea ce inseamna, conform datelor actuale, ca exista riscul ca o parte din bani sa se piarda. Ziarul anunta si ca primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a decis sa rezilieze contractul actual de 7,7 milioane de euro anual pentru servicii de dezinsectie in oras, considerat prea piperat pentru Primarie, urmand ca in septembrie sa faca o noua licitatie.

Adevarul trece in revista magazinele unde se vor gasi de luna aceasta televizoare 3D si noteaza ca singurul dezavantaj al acestui tip de imagine este faptul ca dupa ce vezi un program in format 3D, mai mult de doua-trei ore, te dor ochii. "Minciunile pentru obtinerea venitului minim garantat, o infractiune", sustine acelasi ziar, citand un proiect de lege al Ministerului Muncii care califica drept infractiune pedepsita cu inchisoarea declararea unui numar mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici decat cele reale, cu scopul de a capata de la stat ajutoare sociale. Noua reglementare ar urma sa fie aplicata de la 1 ianuarie 2011.

In ultima luna si jumatate, actiunile unor companii mici sau nelichide de la bursa au adus investitorilor castiguri de 70%, remarca Ziarul Financiar - explicabil prin faptul ca actiunile lichide si-au atins deja potentialul de crestere pe termen scurt, iar investitorii cauta altceva care sa le aduca randamente mari. Ziarul Financiar dezvaluie, de asemenea, ca Ion Alexandru Tiriac, mostenitorul imperiului Tiriac, ia in calcul sa deschida centre auto Dacia in Franta sau Germania, trecand astfel de la importuri la exporturi. Tiriac Holdings detine in sectorul auto afaceri de peste 700 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-5890271
5890271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.