Revista presei economice din Romania

Postat la 22 martie 2010 14 afişări

Ziarele romanesti discuta in paginile economice despre cele mai recente masuri din sectorul bancar si evolutia acestui sistem in contextul actual.

Gandul titreaza pe prima pagina: "Romanii, amenintati cu blocarea conturilor". Pseudonimul, "expunerea politica", detinerea unei "functii publice importante", cati bani credeti ca veti rula prin conturi - sunt doar cateva dintre datele dvs. personale pe care vor sa le cunoasca bancherii. Un alt subiect abordat in paginile de economie este cel al ofertelor dintre cele mai pestrite de la Targul International de Turism Holiday Market, care s-a inchis ieri seara la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Pentru cei cu bani putini, ofertele low-cost au pornit de la 49 de euro pentru o saptamana de cazare intr-o vila de trei stele la Paralia, iar cei cu dare de mana au fost imbiati cu vacante in Africa, la preturi de peste 1.000 de euro.

Evenimentul Zilei se concentreaza asupra impozitului pe profit, care revine la normal din 1 aprilie. Plata anticipata a impozitului pe profit va fi introdusa peste cinci ani. Decizia va fi aprobata in aceasta saptamana si va intra in vigoare de luna viitoare. EVZ scrie si ca restrictionarea creditarii doar la moneda nationala va face traiul romanilor mult mai greu. Astfel, o posibila decizie a bancherilor din Europa de a restrictiona creditele de consum doar in moneda nationala a statelor din Europa Centrala si de Est ar putea trimite romanii sa se imprumute din alte surse mult mai scumpe.

Consortiul Nabucco, din care face parte si compania romaneasca Transgaz, nu va incepe anul viitor constructia gazoductului, a avertizat Natig Aliev, ministrul azer al energiei, a carui tara este considerata principal furnizor de gaz in proiect, scrie Adevarul.

"Vreti sau nu credit: bancherii lasa dobanzile la lei sub 10%", titreaza Ziarul Financiar. Caderea dobanzilor la lei la care se finanteaza bancile incepe sa se reflecte si in costul creditelor. Acum se va vedea cata cerere de credite exista. De necrezut in urma cu un an, creditele in lei pentru companii, dar si imprumuturile ipotecare, ajung din nou sa aiba dobanzi de o singura cifra, la fel ca in 2005-2006, pe masura ce bancherii isi ajusteaza ofertele sub presiunea de a stimula vanzarile pentru a-si face bugetele pe anul acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
economie,
afaceri,
banci,
Nabucco
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-5765591
5765591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.