Revista presei economice din Romania

Postat la 18 martie 2010 14 afişări

Ziarele nationale se concentreaza in paginile economice asupra situatiei financiare tot mai dificile a romanilor si fac referire si la performanta tarii noastre de a ramane pe plus in domeniul constructiilor.

Jurnalistii de la Gandul scriu ca 60% dintre romani sustin ca au mai putini bani din cauza crizei. La polul opus se afla categoria celor care declara ca veniturile lor s-au imbunatatit comparativ cu un an in urma. Ponderea acestora a scazut insa de la 13% in februarie 2009 la 7% in februarie 2010, arata GfK Romania. Cotidianul aminteste si ca, in ciuda unora dintre mai dramatice scaderi ale activitatii din constructii, Romania si Spania au reusit performanta extraordinara ca, datorita cresterilor anterioare, sa fie singurele din Uniunea Europeana care au ramas totusi pe plus cand vine vorba de constructii in ultimul an.

Pagina economica a cotidianului Evenimentul Zilei titreaza "Cat costa sa te aperi de hoti, daca ai casa langa Capitala". Pretul atractiv al unei proprietati pe langa Bucuresti nu mai este un atu daca va mutati intr-o zona unde au loc spargeri dese de locuinte si riscati sa aveti frecvent neplaceri. EVZ mai scrie ca premierul Emil Boc a declarat ca Executivul nu are fondurile necesare pentru dezvoltarea portalului e-Romania.

"Economistul presedintilor SUA: Grecia, si in faliment, si fara euro" este titlul principal din pagina de economie a ziarului Romania Libera. Jurnalistii scriu ca reputatul economist Martin Feldstein, profesor la Universitatea Harvard, care a avertizat cu aproape 20 de ani in urma ca moneda euro se va dovedi "o povara economica", considera ca programul de austeritate al Greciei va esua, iar tara ar putea parasi zona euro pentru a-si rezolva criza fiscala.

Adevarul scrie ca, pana la 20 mai, un grup de lucru format din membrii Executivului trebuie sa planifice bugetul pentru urmatorii trei ani. Guvernul va aproba, in doua luni, strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2011-2013. Din document nu trebuie sa lipseasca nivelul cheltuielilor de personal. Jurnalistii mai scriu ca romanii considera ca situatia lor financiara din acest an si perspectivele actuale sunt mai putin bune decat la inceputul lui 2009.

"Afacerile lui Mittal la Galati au scazut cu nu mai putin de 1,1 miliarde de euro in 2009", titreaza Ziarul Financiar. Afacerile combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal, au scazut anul trecut cu 58%, la circa 800 de milioane de euro, de la un nivel de 1,94 mld. euro consemnat cu un an in urma, atat ca urmare a prabusirii cererii de pe piata, cat si a preturilor la tabla groasa, principalul produs al combinatului, spun reprezentantii companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
economie,
afaceri,
constructii
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-5754991
5754991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.