Reuters: Guvernul roman pierde lupta pentru limitarea costurilor de imprumut

Postat la 22 iulie 2010 18 afişări

Guvernul roman pierde lupta pentru limitarea costurilor de imprumut si risca sa fie nevoit sa plateasca pe viitor investitorilor si mai multi bani, daca nu accepta discount-urile impuse acum de acestia pentru a cumpara obligatiunile, potrivit unei analize Reuters.

Autoritatile s-au chinuit sa vanda obligatiuni la randamente considerate acceptabile de catre oficialitati si au refuzat sa depaseasca pragul de 7%, insa yield-urile au sanse mai mari sa creasca decat sa scada, din cauza masurilor de austeritate care impiedica relansarea economica, dar si a guvernului instabil, scrie agentia de presa.

Potrivit calculelor Reuters, Romania trebuie sa se imprumute de 19 miliarde lei pana la sfarsitul acestui an, daca transele de la FMI continua sa fie aprobate, iar titlurile de trezorerie in euro scadente in noiembrie sunt refinantate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
Guvern,
Reuters,
imprumut,
costuri,
limitare
/actualitate/reuters-guvernul-roman-pierde-lupta-pentru-limitarea-costurilor-de-imprumut-6669217
6669217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.