Reuniune de urgenta la Bruxelles, pe tema securitatii nucleare

Postat la 14 martie 2011 14 afişări

Incendii şi explozii s-au produs in cladirile ce adapostesc reactoarele 1 si 3, in urma mai multor operatiuni care au ca scop stoparea procesului de topire a miezului reactorului, dar reactoarele nu au fost avariate.

Guvernul japonez a confirmat 11 raniti in explozia de la reactorul 3 al centralei Fukushima. Accidentele a fost clasate la nivelul 4 pe o scara de la 0 la 7 a evenimentelor nucleare si radiologice (Ines), fata de 5 in cazul accidentului de la Three Mile Island (SUA), produs in 1979, respectiv 7 in cazul celui de la Cernobil. Agentia pentru siguranta nucleara din Japonia a exclus, luni, posibilitatea producerii unui accident de tipul celui de la Cernobil in centrala Fukushima - 1 (250 de kilometri de Tokio), in conditiile in care sistemele de racire a trei dintre cele sase reactoare ale centralei sunt in pana, iar racirea reactoarelor se incearca cu o procedura asemanatoare celei folosita la Cernobil, dar cu anumite precautii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reuniune-de-urgenta-la-bruxelles-pe-tema-securitatii-nucleare-8060929
8060929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.