Reţelele mici telecom nu mai rezistă şi sunt înghiţite de „rechini“

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 07 februarie 2013 25 afişări

Compania RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune prin cablu şi internet fix din România, a preluat la finele anului trecut reţeaua şi baza de clienţi a reţelei de cartier Titan Net din Bucureşti, care avea câteva mii de utilizatori.

Compania RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune prin cablu şi internet fix din România, a preluat la finele anului trecut reţeaua şi baza de clienţi a reţelei de cartier Titan Net din Bucureşti, care avea câteva mii de utilizatori."Am vândut fondul comercial al companiei către RCS& RDS la finele anului trecut. Nu pot spune exact numărul de cli­enţi, erau de ordinul miilor, nu al zecilor de mii", a declarat pentru ZF Florin Stănici, proprietarul firmei care administra reţeaua. El nu a oferit detalii despre valoarea tranzacţiei pentru baza de clienţi a reţelei fondate în 2004. "La un moment dat am mai avut o ofertă de la RCS& RDS pentru o sumă de 3, 4 ori mai mare, dar atunci am refuzat". RCS&RDS nu a răs­puns întrebărilor ZF în legătură cu noua achiziţie. Preţul plătit pe abonat în tranzacţiile de pe piaţa de telecom a scăzut de la un maxim de 200-300 de euro, plătit în anii 2007-2008, la o medie de 60-70 de euro, potrivit datelor de pe piaţă. Serviciile Titan Net erau furnizate prin compania Enter-Net Team SRL, cu 7 angajaţi şi afaceri de 73.000 de euro în 2011, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. RCS&RDS, companie controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, a fost în ultimii ani cel mai activ cumpărător de reţele mai mici de telecom. Potrivit unor estimări de pe piaţă, neconfirmate de companie, în aproximativ un an compania ar fi adăugat circa 200.000 de utilizatori prin aceste tranzacţii.

Citiţi articolul inmtegral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Reţelele telecom,
RCS&RDS,
Titan Net
/actualitate/retelele-mici-telecom-nu-mai-rezista-si-sunt-inghitite-de-rechini-10549363
10549363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.