Reţeaua 4G Vodafone acoperă 10 oraşe

Postat la 31 octombrie 2012 27 afişări

Vodafone România va lansa serviciile comerciale 4G, la viteze de până la 100 Mbps, la începutul anului 2013.Astăzi, Vodafone a anunţat prima reţea 4G din România, într-un eveniment la care a participat Vittorio Colao, CEO Vodafone Group, ce a inclus o demonstraţie live a tehnologiei 4G.

Reţeaua 4G Vodafone acoperă acum 10 oraşe importante din România: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara.

În următoarele luni, Vodafone va facilita testarea tehnologiei 4G, la viteze de până la 75 Mbps, în 17 magazine Vodafone*, pe o serie de terminale compatibile: modem-ul USB Huawei K5005 pentru conectivitate PC/Laptop; tableta Asus 700 KL şi hotspot-ul mobil Huawei R210 (la care se pot conecta până la cinci dispozitive simultan - smartphone, laptop, tabletă sau PC).

"Suntem bucurosi sa anuntam ca reteaua Vodafone 4G este implementata in zece orase mari ale tarii, in care inregistram cel mai mare trafic de Internet mobil. Prin demararea acestei faze de testare, vrem sa aducem experienta superioara a Internetului mobil 4G mai aproape de utilizatorii nostri, la viteze cu mult mai ridicate decat pana acum", a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Reteaua 4G Vodafone functioneaza in banda de frecventa de 1800 MHz. Romania este una dintre primele piete europene in care Vodafone implementeaza o retea 4G, dupa Germania, Portugalia si Italia.

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu 406,4 milioane de clienti in intreaga lume, la 30 iunie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si aproximativ 50 de retele partenere in intreaga lume.

*Magazinele Vodafone in care tehnologia 4G este disponibila pentru testare:

- Arad: Str. Closca nr. 2;

- Bacau: Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal;

- Brasov: 2 magazine - Str. Diaconu Coresi Nr. 1 si str. Saturn nr. 32;

- Bucuresti: 2 magazine - Vodafone Experience Store (Afi Palace Cotroceni) si Plaza Mall;

- Cluj: 2 magazine - Str. Unirii nr. 31 si Cluj Iulius Mall;

- Constanta: 2 magazine - Str. Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, Complex City Mall si str. Stefan cel Mare 57;

- Craiova: 2 magazine - Str. Calea Bucuresti, bl. 27 A si Real Craiova;

- Iasi: 2 magazine - Str. Stefan cel Mare nr. 4 si str. Sf. Lazar, bloc A 1-3;

- Galati: Str. Brailei, bl, A5 bis, Tiglina 1

- Timisoara: 2 magazine - Augustin Pacha nr. 2 si Real Timisoara

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
4G,
Vodafone,
telefoane
/actualitate/reteaua-4g-vodafone-acopera-10-orase-10268616
10268616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.