Restricţii de circulaţie a trenurilor din cauza caniculei

Postat la 25 august 2012 17 afişări

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA recomandă publicului călător ca până duminică, 26 august inclusiv, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

În această perioadă, din cauza temperaturilor ridicate, conform avertizării de cod galben şi cod portocaliu de caniculă, transmisă de Administraţie Naţională de Meteorologie, trenurile urmează să înregistreze întârzieri la sosirea în staţiile de destinaţie.

Codul portocaliu de caniculă, val persistent de căldură şi disconfort termic accentuat a fost emis pentru perioada 23-26 august pentru Capitală şi judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila. Pentru restul regiunilor este valabilă avertizarea cu cod galben. Potrivit avertizării, în Câmpia de Vest, Câmpia Română şi sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 41 de grade, în Lunca Dunării se vor înregistra izolat şi 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Atunci când este caniculă (35 - 38 grade C în aer), temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/restrictii-de-circulatie-a-trenurilor-din-cauza-caniculei-9979921
9979921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.