Restricţie bizară: Ţara care nu permitea accesul cu telefoane mobile pe teritoriul său

Postat la 21 ianuarie 2013 50 afişări

Coreea de Nord a ridicat, începând cu anul acesta, o restricţie extrem de bizară pe care o practica până acum. Ţara asiatică nu permitea niciunui vizitator străin care intra pe teritoriul ei să îşi folosească telefonul mobil.

Începând cu data de 7 ianuarie 2013 vizitatorii care trec graniţele Coreei de Nord îşi pot păstra asupra lor şi îşi pot folosi telefoanele mobile.

În trecut, străinii erau obligaţi să renunţe la dispozitivele telefonice pe toată durata şederii în Coreea de Nord, fiind nevoiţi să îşi abandoneze telefoanele la graniţă, urmând să le primească înapoi la ieşirea din ţară, relatează BBC.

Vizitatorii îşi pot achiziţiona cartele SIM din aeroporturi pe care le pot folosi pentru efectuarea apelurilor internaţionale, însă au restricţie în ceea ce priveşte apelurile pe plan local. Folosirea internetului cu ajutorul telefonului mobil este în continuare interzisă, fiind cunoscut faptul că cercul de persoane din Coreea de Nord care folosesc internetul este unul extrem de restrâns.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Restricţie bizară,
telefoane mobile
/actualitate/restrictie-bizara-tara-care-nu-permitea-accesul-cu-telefoane-mobile-pe-teritoriul-sau-10511101
10511101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.