Restaurantul lui Gaga – cronică nefavorabilă

Autor: Matei Postat la 28 septembrie 2012 70 afişări

Gaga poate da vina pe recentele kilograme câştigate datorită delicioaselor feluri gătite de tatăl ei? Se pare că nu, o cronică realizată pentru ziarul american Daily News prezintă restaurantul condus de tatăl ei, Joe Germanotta drept o “imitaţie a unui restarurant” cu feluri de mâncare banale. “Locului îi lipseşte creativitatea şi dedicarea care au făcut din fiica lor un star” – a spus Kaminer într-o cronică pentru NEW YORK DAILY NEWS.

"Born this way" este expresia unui sentiment frumos care face şi subiectul unuia dintre cele mai importante hituri ale lui Lady Gaga. Dar acest sentiment nu corespunde cu senzaţia pe care o ai dacă vizitezi restaurantul părinţilor lui Lady Gaga - Joanne Trattoria din New York.Restaurantul nu ar fi pe măsura inventivităţii artistei, spune jurnalistul Michael Kaminer după ce a mâncat acolo.

Jurnalistul a adăugat că, deşi colegii lui i-au spus că Joanne nu este o alegere prea bună, s-a dus la local fără idei preconcepute. Iar experienţa a fost dezamăgitoare: "localul este neîngrijit, fără viaţă, arată ca o imitaţie de restaurant mai degrabă decât un restaurant adevărat". Primul semn în acest sens au fost bucăţile de foccacia cu textura unui burete de bucătărie pe care le-a găsit pe masă chiar înainte să comande.

Cel care le făcuse era chiar Chef Art - fostul bucătar personal al lui Oprah Winfrey, specializat în bucătărie sudistă.O salată Caprese cu prea mult oţet costă 18 dolari, la fel de mult cât costă o porţie de calamari prăjiţi cu un plating neglijent: mâncarea părea aranjată în farfurie ca şi cum cei de la bucătărie au aruncat-o înapoi în farfurie după ce o scăpaseră, aperitivele strălucesc din cauza grăsimii, iar sosul marinat are gust de sos făcut din pudră instant - scrie jurnalistul.

Cel mai prezentabil aperitiv, ciupercile umplute, costă în jur de 14 dolari şi nu ar putea fi servite fără muştar. Antreurile sunt şi mai puţin atrăgătoare: parmezanul cu vânătă costă 24 de dolari şi soseşte ca o mâncare apoasă lipsită de savoare cu o peliculă de brânză topită care nu face decât să înrăutăţescă situaţia. Dacă alegeţi să serviţi lasagna în restaurantul lui Gaga în schimbul sumei de 24 de dolari, primul impuls pe care îl veţi avea la primirea farfuriei va fi să adăugaţi sare, deşi acest fel de mâncare cu tradiţie italienească nu ar trebui să necesite îmbunătăţiri în cazul în care este bine gătit.

Un pui cu lămâie uscat costă 28 de dolari, preţ în schimbul căreia veţi primi un gust acceptabil, dar numai la suprafaţa puiului, datorită pielii condimentate. Iar preţul acesta nu include şi garnitura, pe care o puteţi obţine în schimbul sumei de 9 dolari - sub formă de spanac sote sau cartofi cu rozmarin.Faţada clădirii este decorată cu fotografiile celor din familia Germanotta, iar în interior, pereţii sunt plini de tablouri pastorale.

Localul cu tavan jos este lipsit de farmec, deşi se prespune că este un proiect realizat cu pasiune de părinţii lui Gaga. Chelnerii sunt, în schimb, politicoşi şi răbdători: împărtăşesc poveştile din spatele reţetelor lui Joanne, cum ar fi « Sosul de duminică » pe care Joe îl găteşte pentru familia lui, destinat spaghetelor cu chifteluţe care pot fi consumate în schimbul preţului de 23 de dolari. O gazdă prietenoasă întâmpină fiecare client al restaurantului şi le prezintă acestora istoria din spatele localului, inclusiv partea legată de Joanne - numele real al artistei care a inspirat şi numele restaurantului - şi momentele care au ajutat-o să devină Lady Gaga.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gaga,
restaurant,
cronică nefavorabilă
/actualitate/restaurantul-lui-gaga-cronica-nefavorabila-10135722
10135722
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.