REPORTAJ: Mălâncrav - sat izolat devenit obiectiv turistic datorită fundaţiei patronate de Prinţul Charles

Postat la 14 mai 2013 34 afişări

Mălâncrav, un sat sibian izolat, a devenit obiectiv turistic după ce fundaţia patronată de Prinţul Charles a derulat acolo 180 de proiecte. Localnicii au fost ajutaţi să restaureze Conacul Apafi, unde găzduiesc turişti veniţi "ca la bunici", să deschidă ateliere şi să producă suc de mere ecologic.

REPORTAJ: Mălâncrav - sat izolat devenit obiectiv turistic datorită fundaţiei patronate de Prinţul Charles

 Fundaţia Mihai Eminescu Trust (MET), patronată de Prinţul Charles, a fost înfiinţată în România în anul 2000, cu scopul de a conserva şi pune în valoare peisajul cultural şi natural din localităţile cu biserici fortificate din Transilvania, obiectiv pentru atingerea căruia a implementat peste 1.100 de proiecte în 49 de sate şi 6 oraşe, cu o valoare totală de 4,92 milioane de euro.

Preşedintele fundaţiei, Jessica Douglas-Home, explică, într-o broşură editată în anul 2000, de ce a fost aleasă această zonă: "În luna iulie 1993, împreună cu doi prieteni, am pornit din Bucureşti spre o zonă situată la nord de Braşov, total nepregătiţi pentru ceea ce urma să descoperim în Transilvania. Am găsit cetăţi fortificate cu picturi murale, străduţe pavate cu piatră de râu, case cu inscripţii şi stucaturi, pajişti, păduri şi văi cu flori sălbatice, specii rare de flori şi fluturi. Cirezi de vaci şi bivoli îşi îndreptau paşii spre păşune în zori, pentru ca în amurg să se întoarcă negreşit în ogradă la muls. Am fost fermecaţi. Descoperisem o imagine a Europei rurale a cărei bogăţie şi frumuseţe se păstrau neatinse".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-malancrav-sat-izolat-devenit-obiectiv-turistic-datorita-fundatiei-patronate-de-printul-charles-10876436
10876436
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.