REPORTAJ - Amintiri dureroase pentru salvatorii din Bangladesh: Când încerc să dorm, aud strigând: «te rog, fratele meu, salvează-mă, salvează-mă»

Postat la 22 mai 2013 30 afişări

Mamun a fost ridicat la rangul de erou pentru că a salvat supravieţuitori prinşi sub dărâmăturile imobilului care s-a prăbuşit luna trecută în Bangladesh, dar, în prezent, el nu-şi mai regăseşte somnul, urmărit de amintirea că a fost nevoit să taie mâna unei tinere.

REPORTAJ - Amintiri dureroase pentru salvatorii din Bangladesh: Când încerc să dorm, aud strigând: «te rog, fratele meu, salvează-mă, salvează-mă»

 "Mâna mea era plină de sânge la sfârşit şi nu reuşesc să-mi scot această imagine din cap", mărturiseşte acest salvator, în vârstă de 22 de ani, la aproape o lună după moartea a 1.127 de persoane în prăbuşirea, la 24 aprilie, a Rana Plaza, un imobil de nouă etaje de la Savar, situat la periferia capitalei Dhaka.

"Când mă duc la culcare, am impresia că mă aflu într-un loc întunecat de unde nu pot să fug", spune el, explicând că a renunţat la ideea să consulte un psihiatru, în lipsa banilor.

Drama de la Rana Plaza, cea mai mare în istoria industrială a Bangladeshului, se măsoară, cu siguranţă, în numărul morţilor şi răniţilor. Mai există, însă, un bilanţ psihologic, vizându-i mai ales pe salvatorii care au căutat zi şi noapte timp de aproape trei săptămâni în ruinele imobilului, unde s-au lovit de scene insuportabile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-amintiri-dureroase-pentru-salvatorii-din-bangladesh-cand-incerc-sa-dorm-aud-strigand-te-rog-fratele-meu-salveaza-ma-salveaza-ma-10894520
10894520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.