Reguli mai dure privind concediile medicale de la 1 august. Cresc obligaţiile, dar şi sancţiunile pentru medicii curanţi

Postat la 05 iulie 2021 159 afişări

Reguli mai dure privind concediile medicale de la 1 august. Cresc obligaţiile, dar şi sancţiunile pentru medicii curanţi

Medicii care eliberează concedii medicale au, de la 1 august, obligaţii noi odată cu intrarea în vigoare a OUG 74/2021, oficalizată prin publicarea în Monitorul Oficial. Aceştia vor întocmi planuri de urmărire a evoluţiei bolii pacienţilor cărora le acordă concediu medical.

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 30 iunie, o ordonanţă de urgenţă care prevede reguli mai dure privind acordarea concediilor medicale, în contextul creşterii numărului de beneficiari de concediu medical ca urmare a crizei Covid-19 şi, implicit, a cheltuielilor suportate din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS). Actul normativ vizează echilibrarea veniturilor alocate bugetului FNUASS cu costurile reale suportate din Fond pentru plata indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate, dar şi responsabilizarea beneficiarilor de concediu medical şi a medicilor care le eliberează.

„Intervenţia legislativă de urgenţă şi extraordinară este justificată de necesitatea unei reglementări exprese în vederea cheltuirii responsabile şi eficiente a fondurilor publice prin responsabilizarea atât a furnizorilor de servicii medicale, cât şi a beneficiarilor de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate”, spune legiuitorul.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
august

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.