Regele Albert al II-lea al Belgiei a abdicat în favoarea fiului său Philippe

Postat la 21 iulie 2013 31 afişări

Regele Albert al II-lea al Belgiei a abdicat sâmbătă în favoarea fiului său mai mare Philippe. Albert al II-lea, în vârstă de 79 de ani, a semnat actul de abdicare în cadrul unei ceremonii transmise în direct la televiziune, în Palatul Regal din Bruxelles, în prezenţa Guvernului şi Corpurilor constituite.

Regele Albert al II-lea al Belgiei a abdicat în favoarea fiului său Philippe

 Philippe va deveni al şaptelea rege al Belgiei, după prestarea jurământului, prevăzută la ora locală 12.00 (13.00, ora României).

Într-o ultimă alocuţiune, transmisă în direct la televiziune, Albert al II-lea şi-a exprimat "încrederea deplină" în Philippe. "Philippe, ai toate calităţile de suflet şi inteligenţă pentru a servi foarte bine ţara noastră în toate noile tale responsabilităţi", a spus el.

"Ultima mea recomandare: acţionaţi neobosit în vederea coeziunii Belgiei", le-a spus el politicienilor prezenţi.

Cu vocea plină de emoţie, Albert al II-lea a surprins asistenţa, utilizând o formulă familiară franco-engleză pentru a-şi exprima afecţiunea faţă de soţia sa Paola. "Un simplu mulţumesc şi un mare kiss!", i-a spus el. Aşezată la câţiva metri distanţă, Paola şi-a şters o lacrim

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
belgia,
rege,
fiu,
prezentare,
televiziune,
bruxelles
/actualitate/regele-albert-al-ii-lea-al-belgiei-a-abdicat-in-favoarea-fiului-sau-philippe-11135270
11135270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.