Regatul Unit recuperează teren: Peste jumătate din companiile britanice plănuiesc să efectueze angajări în următoarele trei luni

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 februarie 2021 183 afişări

Regatul Unit recuperează teren: Peste jumătate din companiile britanice plănuiesc să efectueze angajări în următoarele trei luni

Peste jumătate din companiile britanice plănuiesc să efectueze angajări în următoarele trei luni, potrivit unui studiu citat de BBC.

Circa 56% din cele 2.000 de firmele incluse în analiză au declarat că intenţionează să angajeze în T1/2021. Sectoarele cu cele mai puternice intenţii de angajare includ asistenţa medicală, finanţele şi asigurările, educaţia şi TCI.

Sondajul arată că numărul companiilor care plănuiesc să-şi reducă forţa de muncă în primul trimestru din 2021 a scăzut de la 30% la 20% prin comparaţie cu perioada octombrie-decembrie.

„Datele sugerează că rata şomajului ar fi aproape de apogeu şi ar putea întrece estimările lansate de autorităţi, având în vedere declinul lanţurilor de aprovizionare şi numărului de muncitori străini”, spune Derwyn Davies, membru al Chartered Institute of Personnel and Development (CIDP), care a realizat studiul în parteneriat cu firma Adecco.

Cea mai recentă rată a şomajului – din septembrie până în noiembrie – a fost de 5%, în creştere cu 0,6% faţă de precedentele trei luni, conform Biroului Naţional de Statistică din Marea Britanie (ONS). Astfel, numărul persoanelor fără loc de muncă a atins 1,72 de milioane.

ONS a declarat că firmele britanice au avut în noiembrie cu 819.000 de angajaţi mai puţin decât în perioada de la începutul pandemiei. Sectorul ospitalităţii a simţit cel mai mare impact, de vreme ce reprezintă o treime din totalul oamenilor care au rămas fără loc de muncă, fiind urmat de retail.

Marea Britanie înregistrează cea mai mare rată de vaccinare anti-coronavirus din Europa – 27,24%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.