Reducerea numărului de curse spre Spania plafonează traficul Wizz Air

Autor: Mirabela Tiron Postat la 10 ianuarie 2013 17 afişări

Compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri din şi înspre România, trafic în creştere cu 2,2% faţă de 2011, dar sub estimările iniţiale de 3 milioane de pasageri.

Compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri din şi înspre România, trafic în creştere cu 2,2% faţă de 2011, dar sub estimările iniţiale de 3 milioane de pasageri. Creşterea cu aproape 300.000 de pasageri, estimată iniţial de companie, nu a fost atinsă în contextul în care în iulie Wizz Air a decis să reducă frecvenţele de zbor spre anumite desti­na­ţii din Spania pe fondul creşterii taxelor de aeroport. Spa­nia şi Italia sunt pieţele cheie pentru companiile low-cost da­to­rită comunităţii mari de români care muncesc în aceste ţări. Chiar şi cu mai puţine curse spre Spania, Wizz Air îşi va menţine cel mai probabil poziţia de lider pe o piaţă pe care con­curează cu Blue Air, care a anunţat circa 1,5 milioane de pa­sageri pe anul trecut şi stagnare anul acesta, şi cu Tarom, ca­re nu a făcut încă publice datele legate de pasageri, dar care avea în 2011 circa 2,19 milioane de persoane transportate.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
curse,
Spania,
trafic,
Wizz Air
/actualitate/reducerea-numarului-de-curse-spre-spania-plafoneaza-traficul-wizz-air-10448353
10448353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.