Rectificarea bugetară în viziunea premierului Cîţu: adăugăm la cheltuieli suma de 18,7 miliarde lei

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 august 2021 44 afişări

Rectificarea bugetară în viziunea premierului Cîţu: adăugăm la cheltuieli suma de 18,7 miliarde lei

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că propunerea sa pentru rectificarea bugetară vizează o majorare a cheltuielilor cu suma de 18,7 miliarde de lei, din care 6,3 miliarde de lei vor fi alocate investiţiilor. Acest lucru este posibil deoarece au crescut veniturile bugetare, a spus Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a prezentat o serie de cifre, potrivit cărora au crescut încasările la bugetul de stat.

„Pe partea de venituri, veniturile la Bugetul General Consolidat se majorează, deci am avut o colectare mai bună. Estimăm încasări mai mari cu 15,4 miliarde de lei, din care 13,4 miliarde de lei din economia internă şi tot 2,1 miliarde de lei din venituri din fonduri europene”, a spus Florin Cîţu.

Ca urmare, vor creşte cheltuielile, inclusiv investiţiile, a mai spus prim-ministrul.

„La cheltuieli, cheltuielile după rectificarea bugetară se majorează pe sold cu suma de 18,7 miliarde de lei. Deci adăugăm la cheltuieli suma de 18,7 miliarde de lei pe sold. Cheltuielile pe investiţii cresc cu 6,3 miliarde de lei”, a explicat premierul Cîţu.

La rectificare ar putea fi alocate sume suplimentare pentru cheltuielile cu bunurile şi serviciile, cu personalul şi cu asistenţa socială.

„Bunuri şi servicii se majorează cu 4,3 miliarde de lei, cheltuieli de personal cu 1,7 miliarde de lei, cheltuieli de asistenţă socială – 1,3 miliarde de lei. Alte transferuri - 1,9 miliarde lei”, a precizat Florin Cîţu.

Declaraţiile au fost făcute sâmbătă la Palatul Victoria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin cîţu,
buget,
cheltuieli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.