Record absolut înregistrat luni de acţiunile Apple

Postat la 20 septembrie 2011 11 afişări

Valoarea acţiunilor companiei Apple au ajuns, luni, la cel mai ridicat nivel din istorie, fiind tranzacţionate cu 413,23 de dolari pentru 100 de acţiuni, în ciuda declinului înregistrat de piaţă în ansamblu, relatează Huffington Post.

Astfel, valoarea acţiunilor a crescut cu 3,2% faţă de valoarea înregistrată vineri, la închiderea Bursei, ceea ce a însemat pentru Apple o capitalizare de piaţa de circa 383 miliarde de dolari.

Valoarea acţiunilor a scăzut apoi până la 411,63 de dolari, ulterior ele fiind tranzacţionate pentru mai multe ore cu suma de 411,58 de dolari, cu 2,8% mai mult decât la sfârşitul săptămânii trecute, în condiţiile în care indicele Dow Jones a închis în scădere cu 0,9%.

Tranzacţia record pentru 100 de acţiuni Apple a avut loc la ora 22:39 GMT (15:39 EST), potrivit companiei de cercetare FactSet.

Valoarea acţiunilor companiei a cunoscut un trend ascendent în ultima perioadă, în ciuda demisiei din 24 august a lui Steve Jobs, fondatorul companiei şi fost CEO, nevoit să se retragă din pricina unor probleme de sănătate. În ziua în care şi-a făcut publică demisia, valoarea acţiunilor Apple a scăzur la 373,72 de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Record,
Apple,
actiuni,
/actualitate/record-absolut-inregistrat-luni-de-actiunile-apple-8777405
8777405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.