Reconstructia Japoniei nu va intampina probleme legate de finantare

Postat la 15 aprilie 2011 7 afişări

Reconstructia Japoniei dupa cutremurul si valurile tsunami care au devastat arhipelagul in luna martie nu va intampina probleme de finantare, apreciaza guvernatorul bancii centrale nipone, Masaaki Shirakawa.

"Ne asteapta diverse provocari pe drumul pe care o luam pentru a depasi efectele nefaste ale cutremurului si pentru a repune pe picioare economia Japoniei ", a afirmat Shirakawa. Eforturile de finantare a reconstructiei nu vor fi dificile, datorita surplusului de cont curent al statului, a adaugat el. Shirakawa a catalogat ca nefondate zvonurile potrivit carora companiile nipone de asigurari vor trebui sa vanda activele din strainatate (precum obligatiuni de stat americane) pentru a putea face fata cresterii despagubirilor in urma dezastrului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reconstructia-japoniei-nu-va-intampina-probleme-legate-de-finantare-8160588
8160588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.