Recesiunea din Grecia s-a înrăutăţit în trimestrul al patrulea

Postat la 14 februarie 2012 13 afişări

Contracţia anuală a economiei Greciei s-a accelerat în trimestrul al patrulea la 7%, de la 5% în trimestrul anterior, a anunţat biroul de statistică elen, sporind presiunea asupra guvernului, prins între protestele de stradă şi cererile creditorilor externi pentru noi măsuri de austeritate.

Economia Greciei s-a contractat toate trimestrele, cu o singură excepţie, de la mijlocul anului 2008, potrivit Financial Times. Datele preliminare anunţate de biroul de statistică de la Atena vin înaintea unei şedinţe a guvernului în care premierul Lucas Papademos va încerca să obţină un acord asupra unor noi detalii ale măsurilor de austeritate ce trebuie să convingă miniştrii de Finanţe din zona euro să aprobe, la reuniunea de miercuri, al doilea pachet de ajutor financiar extern, de 130 de miliarde de euro. Oficiali ai Ministerelor de Finanţe din cele 17 state euro vor discuta şi marţi criza, în contextul dificultăţilor Greciei în a încheia un acord cu creditorii privaţi pentru restructurarea de datorii în valoare de 200 de miliarde de euro.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
recesiune,
economie
/actualitate/recesiunea-din-grecia-s-a-inrautatit-in-trimestrul-al-patrulea-9235026
9235026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.