Recensământul populaţiei şi al locuinţelor: PSD cere populaţiei să nu-şi divulge CNP-ul

Postat la 20 octombrie 2011 46 afişări

PSD cere populaţiei să nu-şi divulge Codul Numeric Personal (CNP) în cadrul răspunsurilor la întrebările recenzorilor de la recensământ şi acuză PDL că, prin solicitarea "ilegală" a CNP, ar urmări să-şi facă o bază de date pentru a frauda alegerile, a declarat joi senatorul PSD Georgică Severin.

El a precizat că CNP-ul poate fi solicitat doar de către autorităţile abilitate şi în niciun caz de către recenzori, care comit o ilegalitate dacă pun întrebări legate de acesta. Senatorul PSD a spus că cetăţenii pot fi identificaţi după CNP, iar datele pe care ei le oferă cenzorilor, referitoare la adresă, proprietăţi, religie, etnie, convingeri nu vor mai avea un caracter statistic, în cazul unui recensământ, ci vor forma o bază de date individualizată. "Recensământul are caracter statistic, de imagine globală, datele furnizate de cineva nu duc la persoana respectivă. E inexplicabil din punct de vedere democratic, dar explicabil din punct de vedere al intenţiei de fraudare a alegerilor de către puterea PDL faptul că cetăţenii sunt obligaţi să-şi spună CNP-ul", a spus Georgică Severin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recensamant,
populatie,
locuinte,
intrebari
/actualitate/recensamantul-populatiei-si-al-locuintelor-psd-cere-populatiei-sa-nu-si-divulge-cnp-ul-8886276
8886276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.