Reacţia premierului Florin Cîţu după decizia CCR asupra majorării pensiilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 ianuarie 2021 1683 afişări

Reacţia premierului Florin Cîţu după decizia CCR asupra majorării pensiilor

„România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite nici în 2021 acest lucru”, spune premierul Florin Cîţu după ce CCR a decis că legea care permite majorarea pensiilor cu 40% este constituţională.

„România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite nici în 2021 acest lucru. Dar legea merge în acest moment la promulgare. Preşedintele are două variante - reexaminare în Parlament sau să o promulge”, spune premierul Florin Cîţu cu privire la decizia CCR care a stabilit că legea care permitea creşterea pensiilor cu 40% este constituţională.

Premierul a reamintit că în 2020 valoarea punctului de pensie a fost majorată cu 14%, ceea ce înseamnă un efort suplimentar anul acesta de nouă miliarde de lei.

„Eforturile făcute anul trecut au fost foarte mari şi se văd şi anul acesta. Creşterile de anul trecut se susţin şi anul acesta, mai ales având în vedere că inflaţia a scăzut constant din 2019, ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare a crescut”, adaugă Cîţu.

Judecătorii CCR au respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea pentru aprobarea rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
pensii,
ccr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.