Războiul valutar mondial s-ar putea intensifica dacă se implică şi Europa, susţine ministrul brazilian de Finanţe

Postat la 11 februarie 2013 18 afişări

Războiul valutar mondial ar putea deveni şi mai intens dacă se implică şi Europa, a declarat ministrul de Finanţe al Braziliei, Guido Mantega, îndemnând în schimb ţările europene să-şi repornească economiile prin investiţii şi nu prin devalorizarea monedelor.

Franţa a sugerat, înaintea reuniunii G20 de săptămâna următoare, că euro ar trebui depreciat, întrucât nivelul actual nu reflectă situaţia economică a uniunii monetare, informează CNBC.

"Vom continua să avem aceste probleme dacă economia mondială nu-şi revine. Soluţia în cazul ţărilor europene ar fi să susţină dinamismul economic, care să le scoată din stagnare", a spus Mantega.

Cu peste doi ani în urmă, Mantega a introdus termenul de "război valutar" pentru a descrie devalorizările competitive ale monedelor naţionale derulate de ţările bogate cu scopul de a-şi susţine exporturile. Sprijinirea exportatorilor din ţările dezvoltate de către băncile centrale dezavantajează economiile emergente, precum Brazilia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Război,
valuta,
mondial
/actualitate/razboiul-valutar-mondial-s-ar-putea-intensifica-daca-se-implica-si-europa-sustine-ministrul-brazilian-de-finante-10555562
10555562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.