Războiul gunoiului din Sectorul 1 ia amploare. Acţionarii companiei de salubrizare, acuzaţii grave

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 martie 2021 413 afişări

Războiul gunoiului din Sectorul 1 ia amploare după ce acţionarii companiei de salubrizare au început să se acuze între ei. Potrivit unui comunicat de presă trimis de companie, acţionarii au plătit sume uriaşe de bani pentru defăimarea primarului Clotilde Armand.

Războiul gunoiului din Sectorul 1 ia amploare. Acţionarii companiei de salubrizare, acuzaţii grave

Acţionarii companiei de salubrizare se războiesc între ei, iar acuzaţiile sunt grave.

„Aceleaşi persoane care se plângeau, în mod public cu ceva timp în urmă că Romprest nu are bani pentru plata serviciilor de salubrizare şi ameninţau cu suspendarea activităţii de salubrizare, încearcă acuma să sustragă sume exorbitante din banii COMPANIEI ROMPREST SERVICE S.A pentru realizarea unor acţiuni în interesul lor propriu, de defăimare a Primarului Sectorului 1 Bucureşti Clotilde Armand, a reprezentanţilor altor autorităţi, precum şi a societăţii, reprezentanţilor săi legali şi acţionarilor acesteia, fiind cu atât mai grav faptul că unul dintre respectivii acţionari este Statul Român prin Compania Aeroporturi Bucureşti SA”, scrie în comunicatul de presă al companiei de salubrizare.

În replică, primarul Clotilde Armand a anunţat că va continua demersurile pentru reglementarea relaţiei cu companiei de salubrizare.

„Tocmai am citit comunicatul Companiei Romprest SA din care am aflat uluită că o parte a acţionarilor companiei plătesc sume enorme de bani pentru defăimarea mea publică. Poate aşa se explică linşajul mediatic din perioada în care respectiva compania ne-a lăsat gunoiul pe străzile din Sector să ne şantajeze. Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă şedinţă de Consiliu Local. Pe ordinea de zi suplimentară am introdus un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA. Autorităţile locale ale Sectorului 1 vor adopta toate măsurile necesare în vederea calculării şi recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA ca urmare a efectuării de plăţi către acest operator la alt tarif faţă de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local - asta ne spune ANRSC, asta trebuie să facem”, a spus primarul Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a intrat în conflict cu compania de salubrizare anul trecut. Potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), fosta administraţie a făcut plăţi către compania de salubrizare în mod ilegal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clotilde armand,
sectorul 1,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.